Vinter, dikter och Tranströmer

Poetiskt vinterlandskap och Tranströmer

Vintern kom tillbaka i helgen med snö och kyla. Vad man än tycker om det så måste det erkännas att det är vackert. Och vackert inspirerar till dikter tycker jag. Det var i alla fall med den tanken jag hamnade i veckans skrivutmaning och började leta efter Tranströmer i bokhyllan.

När jag läste kreativt skrivande på högskolan i Gävle hade jag en lärare som skrev poesi. Jag tror att han framför allt var inspirerad av Tranströmer och det var väl därför som vi introducerade till denna författares samlingar. Jag som inte alls är förtjust i dikter och poesi fick en ny upplevelse. Tranströmer inte bara skriver annorlunda poesi utan han har även ett fantastiskt gestaltande. Bara det där att låta träden gå förbi fönstret. Är det inte underbart?

Veckans skrivutmaning

Är inspirerad av Tranströmers poesi och det ska bli roligt att se vad du gör av den. I filmen berättar jag mer och läser lite poesi för dig som inspiration. Vet inte hur det är med dig men jag måste sätta igång och skriva så nu. Så – lycka till!

1 reaktion på ”Vinter, dikter och Tranströmer”

  1. Ann-Marie du Plessis

    Tack Anna, för dina inspirerande utmaningar. För mig som sitter isolerad på landsbygden och har hopplös skrivklåda betyder det mycket att stimuleras av dina övningar. Som att gå på en skrivkurs, fast jag saknar både tid och pengar för det. Det enda är att jag har ingen att bolla mina skriverier med. Jag bollar med mig själv genom att låta texterna ligga på jäsning. Ändå ger du mig, mycket. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close