Världsbokdag och med trevliga möten

Har haft en otroligt trevlig och intressant dag, denna världsbokdag. Det finns dagar då jag tar tåget ner till Stockholm och idag var en sådan dag. Borde kanske haft lite varmare kläder på mig men förväntade mig ett varmare Stockholm. Så blev det men först senare på dagen.

Väl i huvudstaden mötte jag upp en skrivarvän för lunch, allmänt snack och skrivarsnack. Förstås. Sånt behövs.

Våra ben styrde sedan mot Sveavägen 56 för att fira Världsbokdagen genom att träffa förläggare, redaktörer och författare hos Albert Bonniers Förlag, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Wahlström & Widstrand och Bokförlaget Forum. Och förstås lära oss hur en bok blir till och hur den når sina läsare. Jag minns faktiskt inte nu hur jag fick nys på nyheten men jag har mina kanaler och får mina meddelanden. Den här gången tror jag det var via google alert.

Mycket generös, lärorik och trevlig guidad tur som pågick i 2 timmar. Turen gick genom alla de olika förlagen och med information om verksamheten. Ut gick vi sedan med broschyrer om vårens och sommarens böcker samt både tygkassar och riktiga böcker. Det var mer än vi hade förväntat oss. Denna miljö! Tänk att få arbeta där eller att få komma dit som författare. Så nästa gång hoppas jag förstås att mitt besök där är av en helt annan anledning än den idag, hur trevligt det än var.

Upprymd och lycklig tog jag mig sedan vidare till fantastiska fotograf Christopher Hunt för att kolla in hans ateljé och sedan fika med lite annat löst snack på Kafé Kaffe på söder.

Promenaden från slussen längs med vattnet mot centralen gillar jag verkligen. Passerade ett annat bokförlag (Nordstedt) som jag gärna skulle göra studiebesök på. Jag har faktiskt varit där en gång i min ungdom men det blev inte mer än en väntan i en korridor för att sedan få ge mig av igen.

Från centralen åkte jag mot Uppsala där jag hann träffa min son i glappet mellan tågen.

Snacka om en heldag som jag inte kan vara annat än väldigt nöjd med.

4 reaktioner på ”Världsbokdag och med trevliga möten”

  1. Verkar som att ny haft en toppenvärldsbokdag! Kunde inte markera dagen särskilt mycket själv, är dock mycket nöjd med att återigen ha träffat skrivarkompisar för diskussion och textanalys på Bona under onsdagen och torsdagen 🙂

    1. Tycker det låter som om du firat dagen på ett mycket bra sätt du med. För vad kan väl inte vara bättre än att diskutera sina egna bokprojekt en sådan dag.

    1. Jajamensann! Det är inte så långt att åka från Gävle. Går förstås fortare om man tar direkttåg men det gör inte jag, måste tänka på ekonomin. Så jag mellanlandar i Uppsala och tar Uppsalapendeln därifrån. Fick ut mycket av min dag måste jag säga och gick som på små lyckliga moln från Bonniers.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close