I vår drar jag nog neråt landet

Det är fortfarande bara höst men jag tycker om att tänka framåt och då tänker jag framför allt på den vår som kommer. Min förhoppning är att kunna presentera åtminstone två kommande Skrivspa, alltså skrivhelger, någonstans i Sverige. Närmast i pipelinen tror jag Skåne och Värmland ligger.

Jag letar framför allt efter ställen dit du kanske inte i första hand hade vägarna men som har den där inspirerande miljön och något som känns lite speciellt. Det är det Skrivspa handlar om och inte i första hand att ligga i ”spat”.

under-linden

Ett sånt där ställe som jag tycker ser lockande ut är ett pensionat med restaurang som heter Under Linden. Det ligger i skogen på södra sidan av Hallandsåsen och inte så långt ifrån Ängelholm. Bara namnet är väl helt underbart. Och att det sen är en gård från 1800-talet gör det än bättre.

Det lilla hotellet har inte mer än tre rum men de erbjuder möjlighet att ha konferens med övernattning i samarbete med boende i närheten. Just den sortens skrivhelg skulle jag tycka var riktigt intressant och kan man säga annat är inspirerande. Inte bara miljön utan också det här lite ovanliga sättet att bo. För vad kan väl inte vara mer spännande för oss skrivande att få ge oss ut i området också.

Jag som älskar det här med överraskningar föll direkt för restaurangens erbjudande om överraskningsmeny. Framför allt så passar det en sån som mig som ibland har lite svårt att bestämma mig, framför allt när det gäller såna där lite oviktiga saker som mat. Finns det många alternativ kan jag sitta och fundera ett bra tag och då passar det perfekt att låta någon annan bestämma.

Ja det här är verkligen ett ställe jag ska titta närmare på. Blir det inte i vår så tror jag nog att det ändå blir något av de kommande arrangemangen. Kanske måste jag åka dit och reka först … Om inte annat så kan jag ha det som ursäkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close