Vad jag sysslar med

Den senaste tiden har jag inlett ett litet arbete med Anna Helgesson inför hennes kommande release av nästa bok. Det handlar naturligtvis om marknadsföring och en hel del om sociala medier. Två saker som jag kan och jobbar med dagligen. Så det ska bli spännande att se vad det här mynnar ut i, men planen är förstås något större i framtiden och framför allt att inte enbart dela med min av min kunskap till Anna.

Jag skickar läxor till Anna och hon utför dem allt eftersom. Det gör mig både glad och nästan lite förvånad när jag ser hur bra hon lyckas. Eller ska jag säga stolt kanske. Jag älskar att få dela med mig av mina kunskaper! och se andra ta dem till sig.

En av de saker som hon nu håller på att sätta sig in i är twitter. Ja, jag måste erkänna att jag är lite av en twitterälskare. Jag gillar det snabba flödet, all information jag kan få där och all information jag kan få ut.

Idag tänker jag inte lära dig så mycket om Twitter men jag vill tipsa dig om en funktion som finns och som kan vara bra att använda. Det är så att ju mer du twittrar och taggar dina inlägg, desto mer kommer du att drabbas av spamföljare. När det gäller följare så är det alltid du som bestämmer om du vill följa tillbaka eller inte, kom ihåg det. Det finns inget som säger att du måste följa tillbaka. När jag får en ny följare kollar jag alltid på presentationen, hur många twitter den gjort och hur många följare samt hur många som personen följer. Är det en ren spamföljare har den oftast bara gjort ett inlägg men följer och följs av många. Helt enkelt för att det är så många som bara klickar följ utan att tänka sig för. Gör inte det! Läs också de twitter personen gjort för att se om det är någon som du faktiskt vill följa och som du vill se i ditt flöde.

Misstänker du att det här är en ren spamföljare ska du rapportera det. Är det inte en ren spam kan det ändå vara någon som känns obehaglig och då har du två val – muta eller blockera. Det är okej, man får göra det!

Kolla in filmen som twitter själv har gjort om saken så förstår du nog vad jag menar.

https://youtu.be/cqtvWzUW9GM

Vill du följa mig och Anna Helgesson på Twitter så hittar du henne som @nnahelgesson och mig som @vardagsfundror och/eller @nnahellqvist

1 reaktion på ”Vad jag sysslar med”

  1. Jag var väldigt aktiv på Twitter för några år sen. Jag deltog i en daglig ordbaserade lek som hette Artwculate. Jag träffade många intressanta människor och förskt alltid följer bara de som var ”real people”. Det funkade. Tyvärr, våran lek var slagit sönder av några troll och Twitter blev inte så roligt efter. Sen tåg andra saker min tid. (Som arbete och Blogg52.) Nu har jag upptäckt Reddit så jag kanske kommer att vara mera aktiv där en tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close