Vad händer när inget händer?

Året som gick

Jo jag vet att vi redan är inne i april på det nya året men jag vill ändå lite kort ge en kommentar på året som gick. Det där år 2017 som jag vet att fler än jag uppfattade som tungt. För min del bestod det av allt för mycket sorg och jag balanserade på en tunn tråd. Eller kanske man ska beskriva det som tunn is. Ett tag undrade jag hur det här skulle sluta när jag under sommaren helt tappat meningen med livet. Ja inte så att jag hade tankar på att avsluta något, nejdå, men det kändes utan mening.

Att tappa meningen och meningarna, orden och lusten är ett tillstånd av hopplöshet. Samtidigt så vet jag att det finns något annat, något som kommer sen när sorgen gått vidare, bleknat. När december kom beslutade jag mig för att det fick vara nog, nog med sorg och tårar.

Året som kom

Det händer fantastiska saker när man väl fattat ett beslut. Vilket beslut det än är så skulle jag nog vilja säga att det är just då när man kommit fram till det där beslutet och känner det i hela kroppen, i hela sitt hjärta, att det här är rätt och känns rätt.

Så där stod jag och såg julen närma sig när jag fattade mitt beslut att inte längre låta sorgen hålla mig fången och att det kommande året skulle bli så mycket bättre. Med jobb, företag, skrivande och kärlek. Och där är jag nu.

Plockar upp trådarna och letar nya äventyr

Nu har jag börjat plocka upp de där trådarna som hänger och slänger, tappade på alla möjliga ställen. Trådar som funnits och trådar som borde ha funnits. Framför allt är det mitt skrivande och mitt företag som långsamt börjar vakna till liv igen och det är härligt.

Det är detta jag sysslat med under den första delen av året. Att reda upp och trassla ut dessa trådar har gjort att jag blivit lite tystare än vanligt. Förutom att jag lagt ut skrivutmaningar då förstås. Det åtagandet har jag kämpat vidare med för jag tycker att man ska hålla det man lovat. Så 100 skrivutmaningar har rullat på i någorlunda rätt takt.

I februari startade jag upp en ”Kom igång och skriv”-kurs för ungdomar mellan 16 – 20 år som inte har svenska som modersmål men som lärt sig språket. Den kursen håller jag i Smedjebacken men Biblioteket som samarbetspartner. En gång i månaden träffas vi under hela detta året med ett lite sommaruppehåll förstås där deltagarna får arbete själva. Gissa om jag har roligt!

Förra sommaren höll jag en tredagars skrivkurs för ungdomar mellan 12 – 15 år som jag håller på att planera för fullt. Den ser jag verkligen fram emot. Och det är fler skrivkurser på gång med vuxna i fokus. Mer om det får jag berätta senare.

Framför allt hoppas jag på att komma igång med nya Skrivspa. Förhoppningsvis blir det ett i slutet av augusti och ett i november. Jag har två eller kanske tre fantastiska och inspirerande platser på gång.

Företagare, författare och marknadsföring

Förutom skrivande är det mycket på gång för företag och författare med marknadsföring i sociala medier. Ett ämne jag brinner för och jobbar med dagligen. Något som kommer att utvecklas desto mer vilket är riktigt spännande.

Så summan av kardemumman är att det händer saker även om det ser ut som om det inte händer något alls. Det här kommer att bli ett spännande år!

6 reaktioner på ”Vad händer när inget händer?”

  1. Åh jag hoppas att jag kan åka med på ytterligare skrivspan. Det var bland det mysigaste jag gjort.
    Lycka till med ditt krestiva liv!
    Kram❤

    1. Tack! Ja, det känns underbart när livet vänder åt rätt håll igen. Där drivkraften, inspirationen och kärleken frodas. Precis så som jag vill att livet ska vara 😉 Ser fram emot att ”ses” mer på nätet. Hälsar Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close