Vad drömmer du om och hur hittar du modet

Jag skulle tro att du, som jag, går och bär på en dröm. En dröm som funnits tidigt eller en dröm som dykt upp under vägen. Om vi inte genomför dem, ska vi sluta drömma då?

Någon förverkligar sig dröm medan vi andra (de flesta) står bredvid och avundsjukt beundrar dennes mod. För det handlar ofta om mod. Och ekonomi. För många drömmar kräver även en viss ekonomi för att kunna förverkliga. Eller kanske är det bara en ursäkt bland alla andra.

Att skriva och bli utgiven är för många av oss en dröm vi inte vill överge. Ju mer vi skriver desto mer växer behovet och blir ett måste. Det är lätt att säga att man drömmer om att skriva en bok, men att verkligen göra det kräver mycket och slitsamt arbete. Känslan när boken nästan eller helt är klar är fantastisk. När jag började skriva mer seriöst och planerat tyckte jag att det var en utmaning att få ihop 2 sidor A4. Känslan när jag började få problem att hålla mig till max 2 sidor var helt underbar. Sen har det bara ökat och även om jag nog aldrig trodde att jag skulle lyckas fylla så många sidor att det kan kallas för en bok så nådde jag faktiskt fram även dit.

Men så har vi det där med modet. Jag skulle nog tro att modet är ett större hinder för att förverkliga sina drömmar än vad ekonomi eller annat är. Jag ska till och med erkänna att jag ibland önskar att saker skulle hända som tvingar mig att våga vara modig. Som om det skulle inspira mig att ta itu med det jag verkligen vill göra.

Den 18 augusti sände Sveriges Radio ett avsnitt av programmet Kropp & Själ som tar upp just det här ämnet och som jag rekommenderar dig att lyssna på, som inspiration och som en push för att ge dig kraften att våga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close