Vad drömmer du om idag?

Ibland händer det saker vi inte har planerat. Inte aktivt i alla fall, men kanske är det något som legat och grott någonstans där bakom. Så var det för mig när jag av en händelse hamnade i ett projekt för innovativa idéer. Att säga att jag inte hade tänkt på det där skulle vara helt fel, för den där idén har jag burit på länge. Däremot så hade jag inte hittat lösningen för att ta den framåt vilket jag nu plötsligt fick.

Instängd i en grotta

Man skulle kunna säga att vi är ett gäng på ca 16 personer som alla har innovativa idéer och som nu är instängda i en grotta. Som en metafor alltså. För när man bär på en sån här idé måste man vara försiktig med vad som sägs och till vem det sägs. Därför har vi fått skriva på sekretess. Det gör att när vi träffas så kan vi bolla våra tankar och idéer med varandra utan att vara oroliga för att röjas.

I vår grotta får vi också ett fantastiskt stöd av våra coacher och träning i att pitcha. Pitchen behöver vi både för att få en möjlighet att gå vidare till inkubatorn som är nästa steg och för att få större chans att intresserad tänkbara investerare.

Utan att avslöja för mycket så kan jag ändå berätta att min innovativa idé har med skrivande och inspiration att göra, förstås. Men på ett sätt som inte riktigt finns idag.

Gå åt ett annat håll

På min vägg där hemma har jag satt upp texten – ”gör något annorlunda idag” och på min badrumsspegel står det ”gå åt ett annat håll”. Det är för att påminna mig själv om att utmana mig men något litet varje dag för att skapa en förändring. Det måste inte vara stora saker. Det kan lika gärna handla om att säga hej till någon man inte brukar hälsa på, att ta en annan väg hem, att prova en ny maträtt eller varför inte sätta sig bredvid någon i bussen istället för att välja det där sätet där du skulle fått sitta själv.

Min erfarenhet är att gör man så händer det plötsligt saker man inte hade planerat. Som när jag började prata med Ulrika som är VD på Movexum och där jag råkade nämna att jag hade en idé. Jag som inte trodde att ”lilla jag” skulle platsa i det där gänget fick en plats i sista minuten och där och då började jag inse att det kanske kanske blir något av det hela. Bara det där att ha människor omkring sig som tror på den idé man bär på är helt fantastiskt.

Du bär säkert på en dröm

Precis som jag bär säkert du också på en dröm. Eller flera. Ja så är i alla fall jag. En av drömmarna handlar förstås om det där manuset som jag vill komma igång med. En dröm som jag nog tror att du också bär på. Konstigt nog så är det när man vill så väldigt gärna som man ofta stöter på motstånd. Motstånd i form av skrivkramp där det blir fullständigt tomt i huvudet.

Då kan det vara bra att ägna sig åt något helt annat. Eller skriva om något helt annat. Lita på att din idé finns kvar och att det undermedvetna jobbar för att den ska bli av, när rätt tid är inne.

Så jag tänkte ge dig lite förslag på…

…17 saker som du kan skriva om.

 1. Skriv om något den nästa person du möter
 2. Skriv om en lärare du minns bäst från din skoltid
 3. Skriv om den sak som ligger närmast dig till vänster
 4. Skriv ett brev till din mormor
 5. Skriv om den senaste personen du pratade med
 6. Skriv, och beskriv en maträtt du längtar efter
 7. Skriv om vad du åt till frukost, utan att nämna vad exakt du åt.
 8. Skriv en dialog mellan din frisör och en polis
 9. Skriv en arg insändare om ditt favoritkafé
 10. Skriv en kontaktannons för din jobbigaste granne.
 11. Skriv en om en lapp du hittar på marken
 12. Skriv om en dag från ditt husdjurs synvinkel
 13. Skriv en dialog mellan två personer som träffas för första gången
 14. Skriv ett tackkort till en känd person
 15. Skriv en berättelse som börjar med ”Det var inte så jag menade, men…”
 16. Skriv ner allt du hör under 15 minuter
 17. Skriv ett vittnesmål om när du tankade bilen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close