Ge dig ut och var kreativ

Den senaste tiden har mina dagar bestått av möten, möten och åter möten. Nu är det förstås så att möten många gånger kan vara väldigt inspirerande, givande, roliga och lärorika men, det kan också bli för mycket. En överdos helt enkelt. Och det är väl där jag känner att jag är nu.

Då gäller det att bryta

På något sätt behöver jag bryta och hitta den där kreativiteten som jag annars har så mycket av och som en överdos av möten kan trycka ner. Det bästa för mig, oavsett situation, för att hitta kreativitet, bra idéer och samla tankarna är promenader.

Det kan kännas svårt att hitta tid mellan alla möten för att ge sig ut, jag vet, men jag lovar att det är värt det. Istället för att gå från stolen framför skrivbordet för att sätta sig på stolen vid fikabordet kan man ta på sig jackan och gå utanför dörren.

Minst en kvart bör promenaden vara har jag kommit fram till, för det är först efter 15 minuter som saker faller på plats.

För mig gäller det här på den arbetsplats där jag nu sitter, när jag har problem som jag inte hittar lösningar på eller när jag ska skriva.

En Teds Talks

Lyssna på Marily Oppezzo i denna Teds talks och ge dig sedan löftet att ta en promenad – varför inte varje dag!?

”När vi försöker komma på en ny idé har vi alla ögonblick där vi fastnar. Men enligt forskning av beteende- och pedagogikforskaren Marily Oppezzo så kan en promenad vara allt man behöver för att få sin kreativitet att flöda. I den här snabba, roliga föreläsningen förklarar hon hur promenader kan hjälpa dig att få ut mer av din nästa brainstorming-session.”

6 reaktioner på ”Ge dig ut och var kreativ”

    1. Ha ha ja där sa du nåt bra, 51 böcker och många promenader är beundransvärt. Jag är helt övertygad om att promenaderna har bidragit till din kreativitet 🙂

  1. Den ska jag titta på!
    Jag vet att kreativiteten flödar på promenader. Ibland har mina blivit både en och två timmar medan hjärnan och munnen har berättat och pratat och planerat intensivt. Jag försöker promenera varje dag, men lyckas inte alltid. Oftast är det ett sugande behov som inte går att stå emot. Skogen och fågelsången, du vet …
    Kram!

  2. Visst är det så. Det är när jag kopplar av och inte tänker alls, det är då lösningar poppar upp i skallen. Bara så där … utan föraning :-).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close