Tre dagars feber

Kan det vara tre dagars feber jag drabbats av?

Vet inte om man kan få tredagarsfeber som vuxen men hur som helst så verkar det vara barnbarnet som smittat mig. Det ska sägas att jag klarat mig från en hel del av hans förkylningar hittills så kanske är det inte ens han som är skyldig. Han är knappats ensam om att vara sjuk så här i februari och var man än befinner sig finns de där smittobärarna.

Och som alltid när man inte orkar eller kan göra något så kommer den där frustrationen och känslan av att man bara måste göra det nu nu nu.

Orka skriva

Tänkte ett tag att jag skulle sätta mig ner och skriva. För vad kan väl inte vara bättre än att sitta i sängen och skriva? Det är då skallen vägrar hänga med, den orkar liksom inte. Det är då det här med flödesskrivande kommer så väl till pass. Det där skrivandet då man låter orden flöda ut utan någon som helst mening, ordning eller prestation och utan att stanna förrän klockan ringer efter 15 minuter. Vill man inte sluta då får man förstås fortsätta. Då är det bara att säga grattis.

Skriva är mitt sätt att pys

För mig så har flödesskrivande varit en pysventil och en räddning de senaste månaderna då mitt liv håller på att gå igenom en förändring jag inte velat ha. Förändringar har alltid ett syfte och oftast är det något bra. Svårigheten kommer när man inte själv valt den. Då kan det emellanåt kännas lite som att gå i kvicksand. Man kommer liksom inte riktigt framåt, helt enkelt för att man inte riktigt vill.

Under den här tiden har jag skrivit när det varit som svårast och det jag skriver är enbart för mig själv. Då kan jag skriva alla de där orden som jag inte vill uttala högt. De där tankarna jag inte vill erkänna att jag har. Att skriva är ett så viktigt verktyg och jag tänker varje gång att det här är text jag kommer att få användning för senare när jag behöver bli påmind om det som varit, då när jag fått avstånd till det hela och känner mig redo att göra något av materialet.

För material har jag verkligen

Tror jag snart är uppe i en hel bok. Mitt tips till dig när du känner dig nere, när du behöver pysa, när tankarna stör dig så att du inte kan göra annat, sätt dig ner och flödesskriv! Ja gör det även om du är så glad att du inte vet vart du ska ta vägen. Det är också tankar som kan störa din vardag, störa dig så att du inte kan utföra det du borde göra.

Det är så lätt att glömma bort de där verktygen som vi har. Speciellt då man är i en situation då saker kan kännas hopplöst. Då ser vi varken verktyg eller vänner. Därför måste man påminna sig och därför delar jag med mig av det här till dig idag.

Skriv! Det kommer att göra dig gott.6 reaktioner på ”Tre dagars feber”

  1. Jag är som Kim – om jag har feber, kan jag inte tänka att inte tala om att skriva, men annars skriver jag ofta för att förklara något för mig själv, eller för att uttrycka tankar och känslor jag inte har en annan utlopp för. Jag kallar det min dagbok och jag inte dela den med någon, men jag hämta ibland från det när jag saknar inspiration.

    1. Jag tänkte också dagbok, ändå är jag urkass på att skriva dagbok för det känns som om det kräver att man skriver varje dag. Däremot funkar det att kalla det för flödesskrivande 🙂 Perfekt för att hämta inspiration

  2. Vad kul att du skriver Tredagarsfeber, för det är något jag får med jämna mellanrum. Kanske har vi aldrig blivit vuxna? 😉 När jag har feber fungerar det inte att skriva, blir inte alls de ord jag har tänkt.
    Krya på dig <3
    Kram Kim

    1. Tack! Åh vad skönt att höra fler drabbade av ”barnsjukdomar”. Nej det där skrivande går inte så bra när man är sjuk. Inte det seriösa i alla fall så jag håller mig till blajande 😉 Kram Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close