Ta till vara på det som finns i närheten

Ibland kan det vara svårt att se träden för all skog. Ett talesätt som uttrycker det där att vi inte alltid ser det som finns omkring oss, mitt framför oss. Detaljer, att se det där små sakerna, är en konst och den som gör det tror jag får en betydligt större upplevelse av livet.

Hur ofta hör jag inte människor beklaga sig över allt det där som de inte har, istället för att faktiskt se vad de har.

Den här veckans skrivutmaning uppmanar dig att se något som finns nära dig och låta det inspirera dig i ditt skrivande. Kanske inte riktigt så som du hade trott. En bra övning att ta till när man sitter där och inte kan komma på vad man ska skriva. Så enkelt och så kul det kan bli.

Hur menar jag nu? Jamen kolla filmen så förklarar jag mer där.  Och du, berätta gärna i kommentaren vad det blev för något som just du skulle skriva om. Jag är som alltid nyfiken 🙂

3 reaktioner på ”Ta till vara på det som finns i närheten”

 1. Jörgen Brorson

  I dag satte jag på mig en grå t-shirt, får nog ta något långärmat utanpå den, för vädret är både grått och lite kyligt. Till höger om mig har jag mitt sovrumsfönster, inramat av ett par fina gardiner, som ser ut att vara handbroderade. Köpte dem i en hemslöjdsaffär uppe i Orsa för många år sedan. Vi låg på campingen där med vår husbil.
  Nu hoppade grannens katt upp på min altan, ser jag. Det är en äkta bonnkatt, väldigt fin. Hon tittar på mig genom fönstret och önskar mig en god natt.

  1. Härligt! Vilket bidrag. Det där är en bra början på en historia som du skulle kunna utveckla 😉

   Själv hade jag också en grå tröja och till höger om mig låg det en katt = ”grå katt”

   1. Jörgen Brorson

    Tack Anna ! Ja det var en kul ide med en så enkel start på en historia. Ska praktisera den när jag sitter där och inget kommer på pränt.
    Ha det så bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close