Ta en tjugopaus

Jag var hos optikern för att prova ut nya terminalglasögon. Eftersom jag bytt arbetsplats och arbetsgivaren står för denna uppdatering (för det var en sådan tyvärr) så blev jag tvungen att byta optiker. Det gillade jag inte alls. Tyckte ännu mindre om min nya optiker när hon påstod att jag behövde höja styrkan på mina glasögon och att det troligtvis nu bara kommer att gå utför. Fick den där känslan som man kan få med bilskolor som insisterar att man ska ta alla körlektioner trots att man övningskört i två år och har betat av alla momenten privat. 

Behöver jag förklara att jag fortfarande befinner mig i en förnekelsefas när det gäller glasögon? Jag har väldigt svårt att acceptera att jag ska behöva något sådant. Men jag använder dem på jobbet för att slippa huvudvärken. Hemma har jag hittills både suttit framför dator och läst morgontidning utan glasögon. Så är det inte längre. Nu får jag anstränga mig ganska rejält och när jag är i affären är det nästan hopplöst att läsa på innehållsdeklarationen. Så numera har jag oftast ett par såna där som man köpt billigt i någon affär i väskan, utifallatt. Och hemma använder jag mina ”gamla” terminalglasögon när jag skriver eller läser tidningen.

Men det fanns faktiskt något vi var överens om, jag och min nya optiker. Hon gav ett väldigt bra råd som hon kallade för ”tjugo tjugo tjugo”. Tror att det var ryssarna hon refererade till (annars brukar det ju vara kineser som har bra råd att komma med. Det går ut på att du var tjugonde minut ska titta upp och se tjugo meter bort i tjugo sekunder. När du jobbar vid datorn alltså. Denna vila behöver ögonen.

Ett bra råd. Gäller bara att komma ihåg eller hitta något sätt att bli påmind på. Ett pling i datorn kan ju bli lite irriterande i längden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close