Sommarvind i tyllgardinen

Visst är det väl helt underbart med sommar. För jag tror nog att man kan säga att det är sommar nu. Jag har alla fönster och balkongdörr öppen i min lägenhet för att få lite luft. Men jag klagar inte.

I mitt fönster hänger en gammal tyllgardin som varit min farmors. Gamla saker kan både ge en känsla av sådant som varit och vara vackra på sitt sätt.

De där gardinerna gjorde att en sång dök upp i mitt huvud, en sång om tyllgardin och sommar. När jag lyssnar på texten till sånger funderar jag alltid på vad som finns där bakom och vad som var orsak till att de uppkom. En sång är ju som en historia. En historia som vi kan börja nysta och och leta fram. För den är ju där mellan raderna, eller hur.

Den här veckans skrivutmaning utmanar dig att söka historien i sången. Få se vad du får till 😉

Här är hela texten:

Det går en vind över vindens ängar
Det fladdrar till i en tyllgardin
Och jag ska skriva en sommarvisa
Med sol och blomdoft i melodin

Jag ville sjunga om Katarina
Till träklangsflöjter och alcymbal
Men vindens toner blir sommarsånger
Jag bara lyssnar i björklövssal

Det går en vind över vindens ängar
Det fladdrar till i en tyllgardin
Och jag ska skriva en sommarvisa
Med sol och blomdoft i melodin

Det går en flicka i aspelunden
Jag har ett gulnat fotografi
Med åren blev hon en dröm en saga
En ensam vandrares sympati

Jag ville skriva en liten visa
Där ögonblick blir till evighet
Men ord blir stumma och toner döva
Och visans tanke blir hemlighet

Det går en flicka i aspelunden
Jag har ett gulnat fotografi
Med åren blev hon en dröm en saga
En ensam vandrares sympati

Det går en vind över vindens ängar
Det fladdrar till i en tyllgardin
Och jag ska skriva en sommarvisa
Med sol och blomdoft i melodin

Visa vid vindens ängar av Mats Paulson

2 reaktioner på ”Sommarvind i tyllgardinen”

 1. 61/100
  visa vid vindens ängar.

  Det var din låt och min stora kärlek. Det var du som lyssnade till Catarina men bara från din fina mormor, vi andra sa Catta Carlsson.

  En höstnatt med allt för stickiga byxor träffades vi på en klubb döpt med namnet från en ABBA låt. Vi var båda unga, jag var okysst men till sommaren då det fladdrade i tyllen var vi ett påfrestande par i ditt flickrum.
  Jag ville så gärna sjunga om Catarina en sång om blomdoft över vindens ängar och att det skulle var vår melodi. Men i din telefon tutade det upptaget av större muskler som lockade mer. Nu är du ett bleknat fotografi och min ungdoms första Waterloo.
  Glad midsommar Anna o alla 100 övningar🙏

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close