Sök och var vetgirig!

Färdig blir jag aldrig. Och då syftar jag framför allt på kunskap i det här fallet och inte mitt skrivande. Fast det har med skrivande att göra förstås.

Det finns alltid något att grotta ner sig i och ta reda på, hur andra har gjort, vad det finns för regler och sen analysera.

Nu var det ett tag sedan som jag gjorde ett arbete med att granska det här med början och slut. Anledningen var helt enkelt för att jag själv hade fastnat i just början. Hur jag än gjorde så blev det ingen början. Slutet däremot har jag haft sen jag började skriva på mitt manus.

När jag ändå var igång så granskade jag även några slut och ställde mig frågan om det egentligen finns ett slut på en bok. Jovisst måste det ta slut någon gång men om en bok slutar med att paret gifter sig så kan det även vara början på en annan historia.

Jag tycker det är en intressant tanke. Kanske kan slutet behöva skrivas om något, men inte alltid. För av de böcker som jag granskade så var det minst en som inte skulle behöva skrivas om utan kunde väl ha varit början

Det jag kom fram var att en början inte behöver skilja sig så mycket från hur ett slut är skrivet för även om du avslöjar mördaren redan där så vill läsaren veta hur mördaren gick tillväga.

Det kom ett mess till mig med en länk till ett roligt inlägg på DN i frågabibliotekarien  om det här med slut.

Ni får läsa själva: Romanslut kan få ilskna läsare att hota med mord

Kan vara värt att tänka på när du väl kommer till slutet, det kan få konsekvenser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close