Skulle livet bli enklare?

Som nystartad företagare har jag en ständig oro.

Den som ligger där bakom och lurar. Den där för hur det ska gå och kommer jag att få in pengar till hyra och mat. Det konstiga är väl att även om jag får in pengar den här månaden, och vet att jag får det nästa två månader, så släpper inte riktigt den där känslan.

Jag gör allt för att ignorera den

Faktiskt. När jag går genom kassan på affären ser jag de där skraplotterna som hänger och lockar med stora vinster och jag kan inte låta bli att fundera på hur livet skulle bli då. Det finns ju en massa siter på nätet också där man kan satsa hej vilt för att dra hem storkovan. Själv skulle jag nog aldrig våga prova. Framför allt för att jag aldrig vinner, oavsett. Den enda som vinner i min familj är dottern.

För frågan är om livet blir enklare

Såklart blir det enklare på så sätt att jag inte behöver oroa mig för ekonomin de närmaste månaderna men skulle inte mycket pengar också föra med sig andra problem? Och om jag vinner en miljon, är det verkligen så mycket pengar? Jag menar, titta på om du ska köpa en bostad idag då behövs det nog mer.

Fast det är klart, om jag vann en miljon skulle jag kunna betala av det där studielånet vilket skulle ge mig mindre utgifter varje månad. De där som alltid finns där precis som hyran eller elräkningen.

Eftersom jag nu aldrig vinner och troligtvis aldrig kommer att göra det kanske det bästa sättet är att försöka skrapa ihop den där vinsten på annat sätt. Om nu inte någon där ute råkar ha en miljon över och tycker att jag skulle vara värd den. I så fall – bring it on!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close