Skiten i systemet är rensad!

Ni vet den där tanken man tänker, eller jag tänkte, får jag nu bittert ångra. Ni vet den där ”det händer inte mig, det händer bara andra”-tanken.

Min sida drabbades av virus! Den såg ut som vanligt när jag gick in på den men när jag skulle logga in för att göra inlägg hände konstiga saker. Reklam ville visa sig fastän jag har adblocks och jag kunde helt enkelt inte logga in utan den stod bara och tuggade fragda. Detta hände enbart den här sidan och inte någon av mina andra sidor vilket fick mig att börja fundera.

Efter att ha googlat runt en del hittade jag en trolig förklaring. Det har med sociala medier och plug-ins som kan ta med sig sådant man inte vill ha. Häromdagen var det en uppdatering av ett sådant och troligtvis var det där spöket satt.

IMG_1088-2.BMP

Bittert!

Min support på Binero gjorde så gott de kunde men det var till slut jag själv som löste det hela genom att gå in i FTP:n och radera en plug-in som jag trodde var boven. Tur i oturen så hittade jag tydligen rätt på en gång och nu är jag inne igen.

Min son, som är en av mina livlinor och datasupport, sa till mig att inte besöka ”sådana sidor”. Men jag kan garantera att jag inte varit inne på några ofina sidor alls. Däremot så dök det upp nåt liknande när jag sökte recept på bloggen 56kilo. Troligtvis är alltså även hon drabbad.

Skönt att vara tillbaka i cyberrymden. För att vara utan sin hemsida är lika frustrerande som att vara utan sin mobil. Ja, jag tror ni förstår, hela mitt liv ligger ju där!!!-känslan.

 

 

 

2 reaktioner på ”Skiten i systemet är rensad!”

    1. Jag är nog fortfarande lite i ett chocktillstånd 🙂 … över att jag lyckades lösa problemet. Tippar liksom på tå och hoppas att det inte återkommer. Har lärt mig tidigare men nu blivit ännu en gång påmind om hur försiktig man ska vara med plug-ins.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close