Sista onsdagen det här året

Idag är det sista onsdagen under år 2016

Visste är det lite otroligt. Egentligen borde vi väl fira varenda dag den här sista veckan. Fira att året tar slut och ett nytt tar vid.

Jag har ägnat hela den här dagen åt meditation

Något jag faktiskt inte brukar göra men nu dök det upp ett erbjudande om en heldagskurs med meditation för att avsluta året och fokusera på nya mål inför nästa år. Det låg helt i tanke med vad jag själv tänkt och vad jag uppmanade dig till i måndagens skrivutmaning.

Så min dag har faktiskt varit lite tuff om jag ska erkänna

Helt enkelt för att det år som har gått inte varit mitt bäst. Samtidigt har jag än en gång fått bekräftat att jag verkligen inte är ensam. Varför 2016 varit ett år med många stora och många gånger svåra händelser vet jag inte. Men jag vet att vi är många som nu går igenom stora förändringar.

Förändring till något bättre

Det är ju så att varje kris och livshändelse bidrar till en förändring och förändringar är för det mesta något bra även om det inte känns så just då när vi är mitt i det. Förändring, vare sig det är vår eller någon annans, är något av det svåraste som finns. Människan vill ha det som det alltid har varit, gå kvar i sina trygga invanda mönster. Den som försöker förändra skapar osäkerhet och rädsla.

När jag var yngre var jag betydligt mer orädd av mig

Då vågade jag chansa, hoppa på fel buss eller traska ensam genom Stockholms gator mitt i natten. Jag saknar det. Saknar att vara den där orädda personen och inte så full av erfarenhet och tvivel som jag kan vara nu. Samtidigt så råkar jag på vänner och till och med någon familjemedlem som säger till mig att de beundrar mig som alltid är så modig, alltid vågar göra saker och gå min egen väg. Själv står jag som ett stort frågetecken och undrar vad de snackar om. Ibland så är det helt enkelt för att jag inte sett någon annan utväg men utan rädsla är det då rakt inte.

Förändring är utveckling och det förstås, utveckling söker jag ständigt. Det är sådan jag är. Utan utveckling skulle jag nog bli galen. Eller ja, åtminstone väldigt uttråkad.

Nu har jag påbörjat mitt arbete med tema för år 2017

Det känns bra, det känns läskigt, det känns som en utmaning som jag verkligen vill ta. Helt klar blev jag inte idag men jag har påbörjat det hela och kommer att jobba vidare så att jag på lördag mer eller mindre har formulerat klart för mig själv hur mitt nya år ska se ut och vilket tema det ska ha. Är du nyfiken på vad jag pratar om kollar du inte måndagens inlägg.

Tips till dig inför 2017

Ett tips för dig som inte riktigt vet hur du ska skriva är att skriva ett brev till dig själv. Ett brev där du berättar hur ditt år 2017 blev. Spara det sen i ett kuvert som du sätter frimärke på och klistrar igen. Spara brevet någonstans så att du hittar det lagom till slutet av året och posta det till dig själv. Du kommer att bli förvånad när du får öppna det. Var så säker.

Jamen vad väntar du på? Sätt igång och skriv nu och kom ihåg att fira varje dag som är kvar av detta år

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close