Se nu till att vinna Lilla litteraturpriset!

Jag fick ett mejl

Från sommarens skrivkurs i Smedjebacken

Ett sånt där mejl (tack Cecilia Burman!) som gör mig extra glad för det innehöll ett tips om en novelltävling för unga. Rättare sagt Lilla litteraturpriset som är en novelltävling lanserad av SvD. Just tips för unga skribenter gör mig extra glad för varje gång påminns jag om mitt eget skrivande som ung. Tänk om jag hade vetat om att man kunde skicka sina texter någonstans.

För det finns inget som utvecklar skrivandet så bra som att faktiskt låta någon annan läsa dem. Sen om man vinner eller inte är inte det viktigaste. Det viktigaste är att ta steget och låta andra se vad man skrivit.

Jag tillhör tyvärr den där generationen som skrev uppsats i skolan och fick tillbaka den rättad med rödpenna. Bläck! Det var bockar, överstrykningar och kommentarer som verkligen inte lockade till kreativt skrivande. Så tragiskt faktiskt och jag vet att jag inte är ensam. Jag kämpar fortfarande varje gång jag ska skriva med känslan av att inte duga.

Men åter till tävlingen

Om du är född mellan 2002 – 2007, eller om du känner någon som är det, då ska du se till att vässa klorna, skriva och skicka in ett bidrag. Temat är fritt, det vill säga, du får skriva om vad du vill. Häftigt va!

Okej, ibland kan det faktiskt vara svårare att skriva utan tema och då kan man behöver lite draghjälp för att komma igång. Mitt tips är då att du kollar in någon, eller några, av mina #100skrivutmaningar på youtube och gör någon av dem. Kanske hittar du ditt ämne där eller så får du bara igång ditt skrivande. Öva öva öva är alltid bästa sättet för att komma igång och skriva.

Mer om tävlingen läser du på Svenska Dagbladet eller så tittar du in på min sida Novelltävlingar 2017.

Sitter du fortfarande här och läser? Men hallå! Nu är det dags att börja skriva så sluta genast upp med det 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close