Rensa i röran

Jag älskar verkligen mina bokhyllor, älskar att de är fyllda med böcker, men nu är det dags att rensa. Faktiskt så är det så. Jag började på en hylla och bok efter bok så hamnade de i kassen som skulle till loppisen. Hade aldrig trott att det fanns böcker som jag kunde avvara men så var det.

Nu är det mest kursböcker och såna där relationsböcker som åkte ner. Båda ämnena känns det som om jag passerat och det kändes riktigt bra att få göra sig av med dem. Det slutade med att två stora papperskassar blev fyllda som jag sedan lämnade på bänken för sådant som ska till loppis på återvinningen.

Passade på att göra mig av med en del annat också när jag ändå var där. Ibland blir man så förvånad över sig själv och vad man har sparat genom åren. Papper som aldrig kommer att läsas, tyg som aldrig kommer att sys och burkar som någon annan kan få glädje av.

Jag har mycket kvar att rensa. Inte minst i bokhyllorna som är långt ifrån rensade. Men jag har börjat och det får mig faktiskt att må riktigt bra.

Vi kan ju kalla det vårrensning om vi vill. En sån där rensning som görs medan vi går mot ljusare och ljusare tider. Kan det bli bättre. Fast mest handlar det om att jag rensar för att packa och flytta vidare till nytt boende. Den här gången har jag bestämt mig för att enbart ha med mig sådant jag vill ha och inget gammalt skräp. De där lådorna som är märkta med ”att sorteras” och som har följt med mellan flera boenden, de ska få sig en omgång tror jag. För i mitt nya liv finns inte plats för gammalt och oklart.

Vi får väl se hur det går. Har förhoppning om att ett och annat roligt, eller intressant, brev som jag inte läst på länge kan dyka upp också. Fortsatt rensning alltså.

15 reaktioner på ”Rensa i röran”

 1. Jag tycker att det låter både friskt och modigt. Härligt att du tagit tag i något praktiskt. Jag tror det funkar åt båda håll. Du rensar bort gammalt och samtidigt öppnar du dörrar.
  Jag gillar att rensa men gör det för sällan.
  Nu önskar jag dig ljusare tider och lättare bördor.
  Kram ❤

 2. När vi byggde hus för trettio år sedan gjorde vi ingen källare (spindelfobi) och vinden fick aldrig något golv så den är inte heller användbar. Vi har bara en klädkammare att fylla så platsen är väldigt begränsad. Men sen finns det ju skåp i själva huset och jag har en stark och orolig känsla av att mycket åker den dagen dottern ska ta över … Senaste röjningen var i garderoben. Det blev en full sopsäck och det kändes skönt!

 3. Att rensa ur är verkligen renande, men kan också vara så svårt. En del saker blir som nycklar till minnen man annars inte hade kommit ihåg. På gott och ont. Men även om det är svårt i stunden så brukar åtminstonde jag må bra efteråt. Det är trots allt bara saker. heja dig!

 4. Bra gjort! Det är alltid svårt att rensa. Efter att jag röjde dödsboet efter mamma och pappa insåg jag hur mycket onödigt jag hade hemma. Då började jag röja. Håller fortfarande på…
  Kram Kim

  1. Ja det där med att rensa efter föräldrarna pågår en lång tid. Jag gör det också fortfarande och hittar nu saker som jag inte förstår varför jag sparat. Eller ja, en del förstår jag varför så som den där boken som pappa hade tänkt att vi skulle skriva ihop. Den är inte längre aktuell och aldrig något jag var riktigt involverad i som jag ser det så det materialet åkte nu. Däremot så ska jag skriva en helt annan bok tillsammans med både pappa och mamma, men som de aldrig hade planerat in. Just nu med allt som händer i mitt liv har det projektet blivit mer aktuellt än någonsin. En roman baserad på deras korrespondens och mina upplevelser under året som varit. Det är samma historia, bara en si så där 50 år emellan …

 5. Lycka till med rensningen. Det finns något renande i att välja bort och gå vidare. Och stort lycka till med flytten, för det nya och det klara!

  1. Tack! Det är skönt att rensa men också sorgligt på sitt sätt. Men jag måste göra det, för min egen skull och för mitt välmående. Ibland kan man behöva starta ren 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close