På sommaren ger jag mig extra tid och läser

Visst läser jag hela året runt men sommaren är lite speciell. Då inte bara läser jag utan då laddar jag upp lite extra med böcker jag är nyfiken på. De inte bara bildar en hög utan de blir också lästa. Och många gånger kan det vara en bok som bara dykt upp på ett eller annat sätt utan att jag väntat mig det.

Som ett år då jag satt i min lilla stuga

Då hittade jag Susan Casserfelt på Twitter där hon reade ut sin bok Prästens lilla flicka. Boken kom i min nyligen uppsatta brevlåda och sen var det kört. Jag var tvungen att sätta gränser för mig själv och bestämma mig för att endast läsa på kvällarna för annars skulle inget annat bli gjort. Det året hade jag tagit ner en massa träd och det fanns mycket ris som behövde bäras bort. Att sitta med boken hade varit betydligt lättare.

När Susan även Twittrade att jag gärna fick berätta vad jag tyckte så gjorde jag det. Kunde inte låta bli. Det slutade med att jag korrläste boken och Susan gjorde en ny upplaga så småningom med lite ändringar. Några små missar som det är lätt att råka ut för som egenutgivare och med tanke på hur himla bra boken är så kunde en förbättring bara göra den ännu mer rättvisa. Det hela slutade också med en vänskap mellan mig och författaren som jag uppskattar mycket.Den bok som är först ut denna sommar

Och som riskerar att bli en sån där som kräver att jag sätter gränser för mig själv igen är en bok som även den ramlade över mig. Jag tror att jag läst något om den tidigare och att jag då tänkte att den här vill jag nog läsa, men som föll bort ur minnet. Nu blev det så att jag träffade författaren på en mässa i Sundsvall och kunde förstås inte låta bli att köpa den.

Inte nog med det så satt jag några veckor senare med bokklubben och pratade om boken jag ska läsa i sommar. Det slutade med att jag tog en tur förbi författarens hem när jag ändå var upp i hans trakter och köpte tre böcker till. Signerade förstås. Den här författaren bor i ett väldigt spännande hus kan jag avslöja. Väldigt originellt och unikt.

läser Huset av Jens Daniel BurmanFörsta boken ut är ”Huset” av Jens Daniel Burman och jag kan bara avslöja att de sidor jag passerat hittills är mycket lovande. När jag lämnade min bok i stugan för att jag hade så mycket att bära var jag tvungen att öppna en av de andra böckerna som skulle till bokklubben och ”bara” läsa lite försiktigt så där (de hade jag med mig hem). Jag vill ju inte sätta märken i boken så det blev till att göra en tillräckligt stor glipa för att kunna läsa.

Mer tänker jag inte avslöja eftersom vi är fyra som läser boken och har lovat Jens att han ska få en recension av oss vid vår nästa träff.

Däremot så kan jag lova att när vi gett honom recensionen så kommer du få del av den här också. Vill du inte vänta tills dess utan är nyfiken på att köpa den finns den både som inbunden och som e-bok på Bokus.

Om Jens Daniel Burman

Nä hörrni, nu har jag inte tid att skriva mer här, jag har en bok att läsa! Tjingeling!

4 reaktioner på ”På sommaren ger jag mig extra tid och läser”

  1. Efter en lång period när jag hade svårt att läsa, upptäkt jag föra året att jag hade läst 30 böcker. (Nu var et så att jag hade läst i 30 böcker men tyvärr inte läst ut all 30 – men i alla fall hade jag läst nästan alla.) I år bestämde jag att jag skulle försöker att läsa 50. Jag har skrivit det in i min daglig att göra list under rubriken ”hälsa”. Sex månader in i året har jag läst ut 26 böcker, så jag är nöjd än så länge. (Och en bok har jag faktiskt läst två gånger – det var en smal dikt bok.) Jag är nästan färdigt med bok nummer 27 och har nästa fem stående på bokhyllorna.

    1. Wow! Nu blev jag avundsjuk. Femtio böcker! Fast, jag har inte tänkt på att skriva upp hur många jag läser. Skulle ju faktiskt vara spännande att se vid årets slut var jag hamnar. För de hamnar annars lite här och där hemma hos mig och ja, jag har också en del som jag börjat men inte slutfört. Inte för att de är dåliga utan snarare för att jag inte längtat tillräckligt antar jag.

  2. Särskild lästid … Igår läste jag ut en bok på 350 sidor som inte var särskilt lättläst. Men gripande. Ovanlig bok för mitt huvud. Intressant och fängslande. Precis som en bok ska vara. Jag behöver åka på semester. Annars finns risk att jag bara kommer att läsa. Idag ska jag iaf åka iväg en sväng. Till biblioteket. ?

    1. Men åh! Nu blev jag nyfiken, vilken bok läste du? Den där känslan när man läst ut en bok på 350 sidor är härlig, kanske speciellt om den inte var så lättläst. För det måste ändå funnits något där som gjorde att du fortsatte läsa den.

      Jag ska också åka till biblioteket idag tror jag. Har en bok som ska läsas för bokklubben 🙂 För jag misstänker att boken huset har jag läst ut om någon dag eller två.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close