På besök i barndomen

På besök med utsikt över Storan, Operahuset när jag var litenJag är på besök i Göteborg den här veckan. Bokmässan lockar förstås och i år har jag bestämt mig för att inget ska få hindra mig. Förra året blev jag stoppad på Arlanda då mitt flyg hade gått sönder och alternativet att åka buss mitt i natten inte kändes möjligt.

Den här gången bokade jag flyg redan på tisdagen och efter att ha sprungit runt på morgonen (varför hade jag inte packat innan!) begav jag mig mot tåget.

Tåget från Gävle avgick två minuter sent. Nu kanske man kan tycka att det inte är så farligt men, en försening är aldrig bra för på en mycket trafikerad linje är risken stor att det får konsekvenser. Vi kom inte längre än till Älvkarleby då tåget började gå obehagligt långsamt. Snart meddelande föraren att om vi hade otur så låg det ett trasigt tåg framför oss.

Vi hade inte otur, tåget framför oss kom igång igen och det var bara att hoppas på att det fick upp farten. Mitt tåg var nu betydligt mer än två minuter försenat. Tills slut insåg jag att bytet i Uppsala inte skulle gå och att jag fick ta nästa pendeltåg.

En halvtimme sent när jag bara hade en timme, eller rättare sagt 50 minuter, på mig från början kändes en aning nervöst. Väl på Arlanda station rusade jag upp för rulltrappan och iväg till terminal 4. Upp för trappa och ingen kö till säkerhetskontrollen. Där tog det stopp igen.

Jag misstänker att det i den där bågen jag går igenom även finns en sniffer som känner av nervositet. Och nervös var jag helt klart med tanke på att jag inte hade mer än tjugo minuter på mig från tåget till boarding.

Det gick bra! Planet stod inte ens inne vid gaten och jag fick tid över för att vänta. Mycket konstig känsla.

Väl nere i Göteborg har jag ägnat mig åt att strosa runt i stan och vara lite nostalgisk. Jag bodde nämligen här från jag var tre år till sexton. Alltså hela min tid i grundskolan vilket är en av de tider i livet då vi skapar mycket av våra minnen och erfarenheter som påverkar mycket av det vi gör senare i livet.

Några av dessa minnen kan du läsa om på Instagram där jag finns under namnet me_annahellqvist och även på Facebooksidan. Där dyker det nog också upp lite kul från Bokmässan i morgon och på fredag om du är nyfiken.

En annan sak jag också ägnat mig åt idag är att skicka ut spännande förhandsinformation till de som prenumererar på nyhetsbrevet och de som var med i 100 dagars skrivutmaning som jag höll i under våren. Jodå, det kommer här på bloggen också men du får vänta till nästa vecka, då lovar jag att avslöja allt även för dig här.

Nä, nu är det dags att vila upp sig inför morgondagen och förbereda sig på två härliga dagar på Bokmässan. Längtar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close