Om din bok skulle bli film

Har du tänkt tanken, om din bok skulle bli film – vem skulle få regissera den då? Och filma? Vilken roll skulle du vilja ta och hur skulle det kännas att se din bok tolkas och bli till rullande bilder?

Eftersom jag själv är utbildad inom film tror jag att jag skulle vara väldigt kritisk. Jag skulle definitivt inte lämna över hela regisserandet till någon annan. Skulle inte heller låta någon annan klippa filmen utan att jag själv har ett finger med i spelet. Samtidigt skulle jag inte vilja göra hela arbetet själv, inte för min första bok. Jag tror att ett samarbete ger bästa resultatet och bästa utvecklingen.

Roy Andersson är en av mina favoriter bland filmskapare men hans typ av filmer skulle verkligen inte passa ihop med min historia. Felix Herngrens filmer är jag inte alls förtjust i om jag ska vara ärlig så han är utesluten. Däremot så skulle jag nog kunna tänka mig Maria Blom. I ett samarbete alltså.

En bok som jag tycker väldigt mycket om är romanen Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvists som ska bli film. Den kommer att regisseras av Lena Koppel som bland annat gjorde filmerna Hur många kramar finns det i världen och Hur många lingon finns det i världen.

Men innan jag planerar att göra film av min bok ska jag nog skriva klart. Så medan jag gör det kan jag drömma mig bort i filmvärlden, njuta av andras skapelser och göra små egna animerade kortfilmer som får mig att fnissa. På goanimate.com kan man göra en film som är 30 sek gratis (längre filmer kostar) så här har jag gjort en liten Lovestory. Se den som en av mina första skapelser i den animerade välden. Gå sen in och testa att göra en själv, det är så himla kul. Du kan göra som jag och skicka en liten uppmuntrande film till dina kollegor på en fredag. För jag lovar, det är svårt att inte bli glad. Men se upp, det är en tidstjuv (som mycket annat på internet).

A love story by Vardagsfundror on GoAnimate

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close