Nu är det dags för bokmässan i Göteborg 2015

bokmässanMina sociala medier svämmar över av Bokmässan som går av stapeln nu på torsdag och fortsätter till söndag. Så här mycket har jag nog inte varit med om tidigare faktiskt. Nu är den än den ena och än den andra som ska stå i en monter och som lockar mig att komma förbi.

För två år sedan var jag på min först bokmässa.

Ja jag vet, jag började sent. Många olika mässor har jag varit på men ingen så otroligt rolig som denna. Så jag lovade mig själv att alltid gå varje år hädanefter. Tyvärr så kom annat i vägen förra året och ingen var mer ledsen än jag. Men självklart bestämde jag mig för att ”nästa år så ska jag!” gå.

I år trodde jag länge att jag skulle bli tvungen att återigen stå över. Det är helt enkelt omöjligt att ta ledigt under veckan och jag hade ju helst gått på torsdagen och/eller fredagen. Jag hade helt enkelt gett upp tanken men, ödet ville nåt annat antar jag, För jag hittade plötsligt en möjlighet att faktiskt ta mig ner, även om det nu blir lördagen. Och det jag känner är lycka!

Göteborgs bokmässa är Nordens största litteraturfest.

Den brukar beskrivas som ”En plats för alla som älskar det skrivna ordet”. Den pågår i fyra dagar och är fylld med spännande möten, intressanta diskussioner, föreläsningar, författarspotting, bokprat och mycket annat.

I år har jag flera montrar att gå runt till, många att hälsa på, nya och gamla bekantskaper. Jag ska träffa författare som jag haft kontakt med men inte träffat i verkligheten och sådana som jag har lärt känna och träffat tidigare. Sen hoppas jag förstås på att hinna lyssna på lite författarmöten och diskussioner också. Sånt som jag älskar att göra.

För att hinna med så mycket som möjligt behövs nog en del planering och förberedelser. Läs gärna Kristina Svenssons tips om bokmässan på Skrivarbloggen där hon delar med sig av en hel del att tänka på.

Ska du på bokmässan?

Berätta eller tipsa gärna här i kommentarerna om vad du tänker se och lyssna på eller kanske om du står i en monter.

 

2 reaktioner på ”Nu är det dags för bokmässan i Göteborg 2015”

  1. Ja, mig slipper du inte undan! ?
    Idus monter är A01:02. Superlätt att komma ihåg.
    Jag ska kolla in var ”mina”bloggvänner håller hus för jag har bestämt mig för att ta groupies (heter det så även om man bara är två?) på så många jag hinner med. Och köpa ett par signerade böcker förstås!
    Det ska bli så kul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close