Novelltävlingar

Välkommen hit!

Sidan håller på att uppdateras! Återkom om någon dag eller så 😉

På den här sidan hittar du ett urval av kommande novelltävlingar som kan vara intressanta för dig att delta i. Jag skannar med jämna mellanrum av nätet efter nya tävlingar för mig och dig som vill prova på att få sina texter publicerade. Det händer även att jag får tips via mejl eller här på sidan. Framför allt söker jag tävlingar som vänder sig till så stor grupp som möjligt men när jag ramlar över ungdomstävlingar lägger jag även upp dem i ett eget stycke längre ner på sidan. Jag har valt att inte ta med skrivtävlingar som är på andra språk eller som är väldigt lokala. Är du intresserad av sådana kan du titta in hos Eva Ullerud som kanske har det du söker. Det kan även vara värt att ta en titt in på Kim Kimselius sida där hon tipsar om olika skrivtävlingar.

Sidan är Uppdaterad 2018-08-25 (OBS! Kolla även in OT längst ner på sidan – inte novelltävling men intressant ändå)

Deadline den 26 augusti:
Tidningen skriva
Skriv en novell på temat ”KORSNINGEN”. Max 10 000 tecken. Tävlingen är öppen för tidningen Skrivas prenumeranter. Är du inte prenumerant måste du bli det för att kunna skicka in ett bidrag. Max ett bidrag per författare. Första pris 10 000 kronor samt publicering i tidningen Skriva.

Deadline den 1 september:
Books on demand
Nu har du chansen att låta din författardröm gå i uppfyllelse och ge ut din bok som tryckt bok och e-bok i bokhandeln gratis. För att vara med i tävlingen behöver du skapa och slutföra ett bokprojekt med BoD Fun, på minst 24 sidor.

Deadline den 3 september:
FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN 2018
Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. (Genre får tolkas en smula generöst. Det bör finnas något ”fantastiskt” element.) Flera bidrag får lämnas in. Maxlängd 50 000 tecken, inkl blanksteg och skiljetecken.

Deadline den 9 september:
Tidningen skriva
Skrivas lilla novelltävling har temat ”Blanketten”. Bidragen ska vara på max 4 000 tecken inklusive mellanslag.

Deadline den 18 september:
Skrivarsidans dikttävling
Du kan delta med ett bidrag, dikt och/eller prosadikt, på högst en 1 A4-sida lång och storleken på teckensnittet 12 pt. Du måste vara 18 år för att kunna delta. Första pris är 500 kr + diplom.

Deadline den 1 oktober:
ClubCosmos novelltävling
Högst ett bidrag per person. Ett bidrag är en science fiction* novell om högst 5000 ord på svenska som skrivits av deltagaren. Bidraget måste ha exakt den titel som är en av de i tävlingen tillgängliga titlarna. Gå in på sidan för att se vilka titlar som gäller.

Deadline den 31 oktober:
Fafner förlag
Skriv en rymdopera och vinn ett bokkontrakt. Målgrupp: För unga vuxna och uppåt. Skriv alltså för en vuxnare publik, inte för barn. Längd på manus: 70 000 – 90 000 ord.

Deadline den 30 november:
Svenskscifi
Tema är ”Malmö 2048”.  Hur ser Malmö ut 2048? Dystopi, utopi, sci fi, skräck, postapokalyptisk rymdopera eller steampunk romance, valet är fritt så länge det utspelar sig i Malmö 2048. Även grafisk konst och spekulativ lyrik är av intresse.Vinnarna publiceras i antologin Malmö 2048 och projektet kommer att följas upp om 30 år. Hur blev verkligheten? Bidraget bör vara mellan 2 000 och 12 000 ord.

Deadline den 1 december:
Hemmets journals novelltävling
De vill ha en nyskriven novell med en kvinnlig huvudperson. Kravet när det gäller handlingen är att miljön är svensk sommar. Det är viktigt att novellen har en engagerande och spännande handling med trovärdiga huvudpersoner. Författarna bestämmer själva genre – det kan vara spänning , romantik eller drama. Önskvärd längd är ca 15 000 nedslag inklusive mellanslag (ca 3 000 ord). Första pris: 10 000 kronor, andra pris: 5 000 kronor, tredje pris: 3 000 kronor.

Deadline den 31 december:
Miramir förlag
För att vara med och tävla måste du vara 18 år eller ha målsmans tillstånd. Novellen måste ha temat folktro. Bidraget får ej vara tidigare publicerat. Novellen måste kunna kategoriseras till skräck / spänning och får även ha inslag av fantasy. Den ska inte vara längre än 10.000 ord.

Deadline den 31 maj 2019:
101 ord
Texten skall vara en skildring av din stad eller ditt liv i den. Du måste ange vilken stad det berör, din ålder, namn (eller pseudonym), e-post adress. Texten får vara max 101 ord lång. Texten får inte tidigare vara publicerad.

Obestämd deadline:

Är du bra på att skriva noveller? Hör av dig till Hemmets veckotidning om du är duktig på att skriva så läser de dina noveller och om de gillar dina texter ger de dig chansen att bli publicerad.

Granta är en tidskrift som lyfter fram starka berättelser och oväntade perspektiv. Scenen lämnas fri åt de medverkande författarnas texter: noveller, romanutdrag, reportage, reseskildringar och självbiografiska berättelser. Nyskrivet svenskt material blandas med översättningar, och etablerade skribenter med nya röster.

För Unga vuxna!

Just nu finns det inga novelltävlingar här men jag uppdaterar så snart de dyker upp.

Deadline den 3 september:
Lilla Augustpriset
Du får delta från och med det år du fyller 16 till och med det år du fyller 20. Ta del av Lilla Augustprisets statuter innan du skickar in ditt bidrag. Texten får innehålla högst 22 500 tecken INKLUSIVE blanksteg. Du kan delta antingen med en novell, en essä, en diktsvit, ett debattinlägg, ett reportage eller en utredande text. Bidragen ska vara skrivna på svenska.

Deadline den 31 oktober:
Novellprisfesten
Novelltävling för dig mellan 12 och 20 år. Endast ett tävlingsbidrag per deltagare. Skriv om valfritt ämne! Jobba gärna med ditt bidrag i skolan om du får, men skicka in ditt bidrag individuellt (ej hela klasser i grupp). Bidragen ska vara skrivna på svenska eller engelska och ska vara dataskrivna, max 3 sidor, gärna 1,5 radavstånd.

———————————————————————————————————————

Du vet väl att du kan prenumerera på nyhetsbrevet?  Formuläret hittar du till höger.

Naturligtvis stannar ditt namn och din mejladress hos mig i säkert förvar och kommer inte att ges ut till någon annan.

Har du tips på en novelltävling som kan passa att lägga in på den här sidan? Lämna då en kommentar här nedan eller mejla på me@annahellqvist.com 

Författarförbundets rekommendationer för Arvoden för dikter och noveller

Här på debutantbloggen kan du läsa lite bra tips om att skriva noveller och delta i novelltävlingar

#novell  #noveller #novelltävling

59 reaktioner på ”Novelltävlingar”

 1. Hej!

  Här är ett tips till intresserade! Vi söker erotiska noveller till en hemsida som startar efter sommaren. Novellerna kommer att bli inlästa och man kommer kunna ringa in och lyssna. Alla former av erotik är av intresse. Vi är dock enbart intresserade utav kvinnliga skribenter. Den manliga synvinkeln av erotik/sex finns redan så det räcker 😃 Ersättning utgår.

  Ett tillägg från Petter 2017-07-04:
  Intresserade skribenter får gärna höra av sig
  till mig på vintage22@spray.se, jag hoppas många hör av sig så att detta kan bli en blomstrande mötesplats för personer som gillar kombinationen erotik och noveller.

  1. Tack för tipset! Även om jag inte skriver den typen av noveller själv vet jag att det finns andra. Men vart vänder de sig då? Du glömde kontaktuppgifter 😉

 2. Hej…
  Känns inte novell.nu väldigt död?
  Jag kan ha fel, men det känns som att den inte uppdaterats på väldigt länge.
  allt gott Med vänlig hälsning, Mikael

  1. Hej Mikael!
   Du har helt rätt och jag har funderat på om jag inte ska ta bort den. Det är nog dags nu. Så tack för din uppmärksamhet och för att du påminde mig. Ha det gott! /Anna

 3. As grym blogg! Synd att jag bara inte är tillräckligt gammal, vill så gärna bli 16 så jag kan börja delta!

  1. Men åh tack Sofia! Vad glad jag blir. Bor du i Smedjebacken eller Söderbärke kan du vara med på min skrivkurs i sommar den 10 – 12 juli. Kolla in biblioteket och anmäl dig där i så fall 😉

  1. Hej Ali!
   Tyvärr så har jag inte den informationen. Försök att hitta förra årets arrangör och fråga dem om det kommer att bli någon novelltävling i år. /Anna

 4. Tack för hjälpen! Jag har länge velat delta i en tävling och nu tror jag att jag har hittat en som jag kan sända ett bidrag till. Nu är det bara att hoppas att jag lyckas komma på något:)

 5. Jag vill vara med fast jag är bara 10 år kan man va med då.vad vinner man och hur lång ska berättelsen vara

  1. Hej!
   Vad roligt att du vill vara med och skriva. Om du klickar på länken till den tävling du är intresserad av så hittar du all information som du behöver. Där finns också mejladress till de som håller i tävlingen och dit du kan skicka dina frågor. Jag lägger bara upp länkarna och tipsar och kan inte svara på vilka regler som gäller.

   Lycka till! Hälsar Anna

  1. Härligt! Såna där ord är alltid uppskattade och inget gör mig gladare än att få hjälpa andra att komma framåt i sitt skrivande. Det peppar mig också. Så är det!

 6. ÄlSK; ÄLSK; ÄLSKAR DIN SIDA!
  Hittar dock inget formulär där man ska skriva in sin mejladress – skulle du kunna fylla i den åt mig?

 7. Borde det inte anges att Stephen King-tävlingen bara är till för de som bor i Förenade Kungadömet? Jag tror få som läser den här sajten kvalar in i den kategorin…

 8. Jätte bra att denna sida finns, tack för att du tar dig tid till det, kom hit i höstas förra året också, just när det börjar närma sig deadline, eller den redan passerat. Hoppas du håller igång även nästa år så kanske jag lyckas delta i någon passande tävling =D
  Även resten av sidan ser både bra och läsvärd ut, ska ta mig en ordentlig titt när jag har gott om tid.
  Ha det bra iaf.

  1. Hej!
   Vad roligt att höra och kul att du hittat hit. Jodå, jag ska allt försöka se till att hålla sidan aktuell och jag hoppas och tror att det kommer finnas mer tid för mig att arbete med sidan under 2016. Noveller framför allt är något jag kommer att jobba mer med då har jag tänkt.
   Ha det gott och välkommen igen, och igen och igen 😉
   Anna

 9. Ester Birgersson

  Tack!
  Vilken underbar sida. Är så glad att den finns då jag ofta har letat genom hela nätet efter skrivtävlingar. Ett stort tack Anna att du lägger ner tid på det här så att vi andra får det lättare att hitta tävlingar. Så tacksam!

  1. Åh vad glad jag blir Ester! Tack! Det är såna här små glada tillrop som peppar mig att uppdatera den ännu mer. Har även märkt att fler ungdomar hittat hit sen jag fick min brorsdotter att börja skicka in till tävlingar och det är otroligt roligt.

 10. Pingback: Novelltävling | Bibblan!

 11. Pingback: Anna Hellqvist » Sätt dig i skuggan och plocka fram skrivlusten

 12. Hej!
  Trevlig sida du har med mycket bra information om tävlingar. Alltid kul att ha ett mål med sitt skrivande ända tills den dagen då någon blir intresserad alstren man så mödosamt har slitit med.
  Va ute på nätet i går och hittade en författartävling på http://www.pulpfic.com. Visserligen var det en anmälningsavgift men dock inte så stor.
  Jag tittar in någon fler gång på din sida,
  Ha en fin sommar!
  /Sebastian

 13. Pingback: Novelltävlingar | Mattias Kuldkepp

 14. Pingback: Anna Hellqvist » Bara två dagar kvar innan deadline!

 15. Pingback: UMO och UR söker lustfyllda noveller | ylwakarlsson

 16. Pingback: Anna Hellqvist » Novelltävlingar är uppdaterad

 17. Hej Anna! Tycker det är toppen att du samlar skrivartävlingar som är på gång här. Tänker kanske själv delta i Allas tävling men när jag ser att man ska vara 50 plus blir jag lite fundersam. Har inte hittat någon sån info i tävlingsreglerna och tvivlar på att det verkligen stämmer…

  1. Hej! Kul att du tittar in här. Det står nog inte att man måste vara 50 plus utan att Allas målgrupp är 50+ 🙂 Tror det är ganska viktigt att ha i bakhuvudet när man skriver. Det är klart att du ska delta! Vad är det värsta som kan hända? Att du inte vinner kanske men att ha skrivit en novell är en vinst i sig. Passar den inte där passar den säkert någon annanstans. Som den är eller lite omskriven. Så kör på!

   1. Hej!
    Jag försöker finna tävlingen i Allas, var kan jag läsa om den? Utgår från att det är för sent, men det kommer väl fler?

    Mvh
    Gunnel

  1. Hej Ylva!
   Vad roligt att du hittat hit. Klart jag lägger upp en så här trevlig novelltävling. Låter spännande med ert förlag. Jag kommer definitivt titta in hos er och läsa lite mer.

   Vi hörs!
   Anna

 18. Pingback: Anna Hellqvist » Du har väl sett …

 19. Fantastiknovelltävlingen 2014

  Det är 15-årsjubileum för Fantastiknovelltävlingen, som härmed utlyses. Den stödjs av Novellmästarna, en ideell förening för att främja novellkonsten (http://novellmästarna.se/, 10-årsjubileum i år!), och tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. De enkla reglerna:

  1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 31 augusti till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik ”tävlingsbidrag”.

  2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck (genre får tolkas en smula generöst; det bör finnas något ”fantastiskt” element). Man får skicka flera bidrag. Maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.

  3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.

  4. Förstapris 1000 kr. Andrapris 600 kr. Tredjepris 400 kr. De tre på prispallen erhåller också en gratis årsprenumeration på tidningen Skriva!

  Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden. Tävlingen är djupt tacksam för sponsorskap av, i bokstavsordning, SF-Bokhandeln http://www.sfbok.se, tidingen Skriva http://http://tidningenskriva.se/, Wela förlag http://http://www.welaforlag.se/ och förlaget Zenzat http://zenzat.wordpress.com/ – gynna våra gynnare! En liten sak: genom åren har förfrågningar och undringar kommit om man ”bör” sträva mot maxgränsen på 50K. Den gränsen är satt bara för att någonstans bör en gräns sättas! De flesta noveller som klarar sig bra brukar vara på 10-25 000 tkn. Bästa genre? Senaste åren har det varit nästan dött lopp mellan sf, fantasy och skräck.
  SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) Se infosidan http://www.skriva.bravewriting.com – sidan uppdateras sällan, helt avsiktligt (mest årlig tävlingsinfo) . SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur, kultur, ibland litet vetenskap, där publiceras olika nyheter, man kan posta och kommentera noveller, eller chatta med andra skrivintresserade om det mesta.

  –Ahrvid Engholm

 20. Pingback: Anna Hellqvist » Sidan Novelltävlingar är uppdaterad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close