När mitt huvud är tomt och idéerna gått på semester

Det händer faktiskt att mitt huvud är tomt på idéer, jag som annars är en idéspruta. Så självklar gör det här mig frustrerad och frustration är många gånger ett större hinder för kreativiteten än en hjälp.

I flera dagar har jag funderat och någonstans där inne ligger de och guppar, de där idéerna, men de vill inte komma ut. Eller ja, det finns men jag får ingen ordning på dem. Så jag bestämde mig för att göra något helt annat. Jag som inte är förtjust i listor bestämde mig för att göra en lista. En lista med idéer. Ja, det låter knasigt att skriva en lista med idéer då jag inte har några, jag vet. Men min lista började med att jag skulle skriva ner tio mvälvande händelser i mitt liv. När du tänker efter så är det väl egentligen ganska enkelt – flyttade hemifrån, gifte mig, skilde mig osv…

Det är alltid enkelt att hitta negativa händelser. Tråkigt nog så kommer vi lättare ihåg det som var negativt än det som var positivt. Alltså, kommer ihåg utan ansträngning. Men nu bestämde jag mig för att anstränga mig och få med de där roliga och glada händelserna också.

Min intention från början var att skriva ner tio punkter. Men när jag väl kom till punkt åtta och började gå lite ”out of the box” så kom det ena efter det andra fram och plötsligt satt jag där med inte mindre än tjugofem punkter. Med out of the box så menar jag händelser som inte behöver vara något just jag upplevt utan lika väl någon annans. Andras historier är också spännande att kliva in i.

Mitt nästa steg blev att skapa ett dokument för varje punkt. Några av dem hörde liksom ihop. Dessa satte jag i samma dokument även om jag så småningom kanske skriver om var och en av dem. När sen alla dokumenten var skapade lämnade jag allt till dagen efter. Att låta saker vila är också viktigt för inom dig sker en process som du inte alltid är medveten om. Då, var det bara att välja mellan alla dessa rubriker och ta den som kändes bäst just idag. Det här resulterade i en text på 7000 tecken och en novell som jag faktiskt är väldigt nöjd med.

13 reaktioner på ”När mitt huvud är tomt och idéerna gått på semester”

  1. 🙂 Och idag är jag på väg mot en begravning. Min morbror som fyllde 91 år i somras har lämnat oss nu. Jag har aldrig tänkt på begravningar som ett ställe där man kan få inspiration till historier men efter att vi suttit vid middagsbordet igår och snackat (bror, syster, svåger och svägerska) så har en och annan tanke dykt upp.

   Där man minst anar …

    1. Tack! Ja, jag gillar verkligen inte begravningar. Men min morbror (och min mamma) hade en väldigt speciell inställning till döden och det gör ändå det hela lite lättare att hantera. Tror jag. Saknaden kommer alltid att finnas, så är det, men min morbror har sagt farväl till mig redan för tre år sedan och nu senast i julas. Han var nöjd med livet sa han och tyckte det räckte nu.

     ”Vi kan gråta varje dag för att han är borta. Eller så kan vi le för att han levat”

 1. Bra övning. Personligen, försöker jag skriver när idé i en anteckningsbok, men det är lite si och så med det. Sen är det, av någon anledning, alltid svårt att gå tillbacka och titta igen på dem. Försöker nu att lämna tid i min ”att göra” list för det.

  1. Jag har också försökt med det där att anteckna lite här och där men så glömmer jag bort dem, anteckningarna, och då faller liksom allt. Men när jag gjorde så här och skapade ett antal dokument som ligger i en speciell mapp (dropbox) så tror och hoppas jag att det ska gå bättre.

 2. Haha, vilken rolig film. Jisses vad mycket roliga ting det finns på nätet.
  Bra idé att tänka ut en lista så där. Själv har jag ännu inne haft mer tid än idé, men kanske när barnen blir större och man redan skrivit de där böckerna som pockade … Då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close