När jag är ledig ska jag skriva massor!

Min skrivplatsKänner du igen det där? Det där att du sparar dig lite för att sen, sen när du är ledig så ska du skriva så pennan glöder. Och hur blir det då? Barnen, mannen, vänner eller kanske nåt byggprojekt, trädgårdsprojekt kommer i vägen och pockar på din uppmärksamhet.

Jo jag vet, jag gör det varje år. Jag packar med mig böcker, skrivhäfte, dator och allt jag kan behöva för mitt skrivande. Sen laddar jag datorn varje dag. Ja, där den står i hörnet av rummet.

Och visst använder jag datorn – för att läsa mejl, skriva här på bloggen, läsa på om växter jag hittat i trädgården, googlar om poolvård, letar upp fågelläten …. Men skriver på mitt manus eller noveller gör jag inte. Inte så mycket som jag hade tänkt.

Varför blir det så här?

Jamen är det inte samma gamla vanliga som händer varje år när ledigheten infaller sig att det är så mycket jag vill hinna med. Om så bara att ligga vid stranden och bada så är det sånt jag vill hinna med och tiden räcker inte alltid till. Även på ledigheten behövs en viss planering, i alla fall om jag vill hinna med allt det där jag vill göra.


Sommar och ledighet ska vara kravlös, ja absolut!

Så mitt tips till dig är att bestämma en tid varje dag och ställa en klocka som påminner dig. En timme räcker, en timme eller kanske en halvtimme, är du värd att ge dig och dina texter. Precis som du tar dig tid att fika varje dag vid ungefär samma tid kan du ta dig tid att skriva. Tiden innan och tiden efter får du göra precis vad du vill.

Om du ställer klockan och bestämmer dig för att ta den där halv eller heltimmen kan du lägga det där dåliga samvetet för att du inte hinner skriva åt sidan. Då vet du att den där stunden är din och för din text och du kan släppa alla tankar på skrivande resten av dagen. För du vet väl att om du skriver varje dag, en timme, i ett år, så kommer du troligtvis att ha en hel bok klar.

Jag tänker ställa klockan på 14:00. Vad sätter du din klocka på?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close