Möte med andra likasinnade

I helgen åkte jag ner till Stockholm för att delta i Författarkliniken. Den första av sitt slag faktiskt. En hel helg bestående av seminarier och workshops tillsammans med 149skrivande personer till.

Vi var många, luften i lokalen tog slut men frågan är om det var orsaken till huvudvärken eller allt det vi tog in. Det blev mycket intryck och jag skulle nog vilja säga att det kommer att ta några dagar att smälta det hela.

Så här såg programmet för helgen ut

Det som framför allt händer när en så stor samling träffas är lite känslan av att vara på en båt – alla pratar med alla. Författande är ensamt och just därför behöver man träffa andra av samma sort. Vi behöver varandra.

Den ena efter den andra pratade vi med varandra och frågade nyfiket ”vad skriver du?”. Inget ifrågasättande som ”va, skriver du?”. För ja, det händer faktiskt. Speciellt när jag var ny i mitt skrivande, då kunde jag träffa på de här tvivlarna ganska ofta. Mitt manus är inte klart än men det återstår inte mycket mer än tre – fyra kapitel. Ändå möts jag av de som inte förstår eller inte tror. Som om jag inte har nog med tvivel på mig själv. Men vet ni, jag har faktiskt skrivit en hel bok! Och jag har minst fem idéer på kommande projekt i huvudet.

Att vara författare är ensamt. Ensamt och tvivlande. Men det fantastiska är att vi inte ger upp vår dröm. För skrivandet är ett måste. Precis som den som börjar springa och får blodad tand. På samma sätt är det med skrivandet. Ju mer du skriver desto mer måste du skriva.

Efter den här helgen skulle jag vilja ha ledigt och sätta mig ner med min dator och skriva, ingenting annat. Men när jag inte kan det så har jag ändå äntligen kommit igång med redigerandet av mitt manus och sitter nu en timme varje kväll. Det känns bra. Bra känns det också att jag börjat korrläsa en författarkollegas nästa bok. Det blir den och kanske två till 🙂 Och jag älskart!

4 reaktioner på ”Möte med andra likasinnade”

    1. Det var verkligen givande. Det är givande bara att träffa andra författare och kreativa skrivande människor. Att dessutom få del av seminarier med agenter, förlag, coacher och författare var helt fantastiskt. Nästa år får vi nog med dig dit också 😉

  1. Hej Anna, hittade din trevliga blogg i morse. Tycker precis som du att Aprilhäxan var en väldigt bra roman. Jag var också på Författarkliniken, skriver faktiskt om den hela den här veckan… alla upplevelser tar lång tid att smälta.

    1. Hej där! Kul att du hittade hit. Ja inte kan man säga annat än att man fick med sig mycket från Författarkliniken. Både i kunskap och nya bekantskaper. Det satte fart på en hel del så nu gäller det att hålla kvar inspirationen även på hemmaplan.

      Jag ser redan fram emot nästa års event. Ann har flaggat för att lokalen hon hittat rymmer 300 personer och den kommer att hållas den 29 – 30 augusti. Jag håller utkik och tipsar när det blir dags att anmäla sig 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close