Min skrivplats idag, igår och lite då och då

Paul Young sjunger ”Where ever I lay my hat, that´s my home”. Själv skulle jag nog byta ut texten mot ”där jag öppnar min dator, blir min skrivplats”.

Det har blivit lite så med var jag sitter och skriver.

Ibland sitter jag med benen utsträckta och datorn i knät i mitt favoritrum i huset. Andra gånger sitter jag vid köksbordet eller i fåtöljen framför teven.

arbetsplats i soffan
Min skrivplats i soffan.
Arbetsplats i köket
Skrivplats i köket.
katten bakom gardinen
Katten är ett ständigt sällskap.

 

 

 

 

 

I flera år har jag suttit på tåget och skrivit så nu kan jag knappt åka tåg utan en dator. Då sätter jag mig oftast i ett hörn (om jag kan välja plats själv) och helst vill jag inte ha något sällskap i stolen bredvid. Den där känslan av att någon kan läsa på min skärm har jag aldrig tyckt om.

Å andra sidan … det skulle ju faktiskt kunna vara ett marknadsföringsknep. Om jag inte bara skriver utan på något sätt får min omgivning att förstå att jag jobbar på en bok, novell eller vad det nu kan vara alltså. Hmmm … ska fundera på  det.

Det viktigaste är inte alltid att ha en specifik skrivplats, det är viktigare att du skriver. Min dator är min skrivplats, mitt verktyg som jag behöver för att kunna skriva. För någon annan kanske det räcker med en skrivbok. Men låt inte platsen bli ett hinder för ditt skrivande utan lär dig istället att göra varje tillfälle som ges, varje ställe du kan öppna din dator/skrivbok till din skrivplats.

Och du kanske blir förvånad när du upptäcker hur mycket inspiration du kan få från olika skrivplatser.

Jag är nyfiken – har du någon favoritplats för ditt skrivande?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close