Mät mät mät mät och mät igen

mät mät mätHar jag sagt det förut? Bra! Då säger jag det igen. Mät dina med och motgångar för att bli bättre på det du gör i sociala medier.

Använd dig av statistiken på din blogg och ta reda på vad som gav dig läsare, vad som gav dig respons och lär dig av det. Om du inte är intresserad av att ha läsare/följare i dina sociala medier kan du sluta läsa nu. Då är inte det här inlägget intressant för dig ändå.

Det finns lite roliga verktyg som är gratis och som du kan använda dig av. Om du till exempel har en sida på Facebook kan du gå in på LikeAlyser och dels se hur din sida ligger till men också få tips om hur du kan göra den bättre.

Du kan testa din webbsidas rankning på sökord.se. På den här sidan kan du själv testa och se hur du ligger till med dina tre viktigaste sökord på de tre mest använda sökmotorerna i Sverige.

Testa din webbsidas läsbarhetsindex (LIX) med Lix räknaren. Det kan användas för att få uppfattning om hur lätt eller svår en text är att läsa.

Gå in på Twitter Analytics och se vad du har för följare och hur dina tweets ligger till. Du kan också analysera ditt instagramkonto på SocialRank som just nu är gratis men det kan ju ändra sig, bara så att du vet.

Och så gör du något av allt det här förstås – Ok?

sokmotoropt2

 

E-bokstips för dig som vill bli bättre på sökoptimering!

 

 

5 reaktioner på ”Mät mät mät mät och mät igen”

  1. Jag skulle behöva en kurs igen kanske. Mitt problem är kanske att jag spretar lite med mitt innehåll. Samtidigt vill jag inte skriva om samma sak hela tiden. Kanske är jag för personlig, det kanske inte blir lika proffsigt så. Men så vill jag ju vara personlig (om ej privat) och då måste man bjuda på lite anekdoter både på kul och allvar.
    Om jag har flest läsare en tisdag eller en torsdag kanske inte spelar så stor roll när min bloggs omfång är så modest som den är. Jag är mer rädd att trötta ut läsarna i de olika grupperna som jag delar min blogg i …

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close