Lekar, former och bokmässa

Äntligen dags för bokmässa igen

Det här är inte vilken vecka som helst, det här är veckan då det är Bokmässa i Göteborg och i år SKA jag dit. Förra året hade jag fullt upp på jobbet men slängde mig ändå iväg på fredagskvällen mot Arlanda för att ta sista flyget ner. Eftersom jag hade rest så mycket i jobbet hade jag gott om eurobonuspoäng och tyckte att jag kunde offra dessa för att åka ner lite snabbt. När jag går i rulltrappan upp från tåget får jag ett SMS och ett meddelande att mitt flyg är inställt.

Just då och där ska jag erkänna att jag vägrade tro på det där meddelandet. Inte efter att ha kämpat så tappert hela veckan, tagit mig till Arlanda med andan i halsen och stålsatt mig för en stressad men ändå efterlängtad helg. Dessutom väntade mig syster på mig med hummer och bubbel på kylning. Det blev ingen bokmässa. Alternativet i form av en buss som skulle rullas fram vid åttatiden ville jag inte godkänna utan tog tåget tillbaka mot Gävle.

I år däremot har jag god marginal och tar flyget ner mot Göteborg redan i morgon. Tanken från början var förstås att stanna till söndag men så blir det inte den här gången. Däremot ser jag fram emot två härliga branschdagar.

Veckans utmaning har inget med bokmässan att göra men för att du ska ha tid att göra både den OCH gå på bokmässa är den något enklare. Mitt förslag är dock att du inte gör den bara en gång utan flera och med fokus på flera olika saker.

Saker ja, eller former och gestaltning

Den finns en lek där du sitter i ring med händerna bakom ryggen och där den som leder leken lägger en sak i din hand. Hur du kan använda det här berättar jag i filmen. Denna veckans #100skrivutmaningar handlar om gestaltning och jag tycker att du ska använda dig av den flera gånger. Du kan sitta hemma på kammaren eller lika gärna på ett tåg, en buss, flyg eller ett fik. Det kan vara en fysisk sak du håller i handen eller något du ser där du sitter. Kanske passa på att göra den på vägen mot bokmässan!

Ta dig tid att kolla in filmen så förklarar jag hur du kan gå tillväga.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close