Koka soppa på en spik

Det är en konst det där att koka soppa på en spik

Jag tror att de flesta vet vad det associerar till. Själv är jag faktiskt riktigt bra på det och blir förvånad varje gång jag lyckas. Ni vet, man öppnar kylskåpet och konstaterar att det inte finns något där och ändå lyckas man få ihop något till middag.

Uttrycket kommer från en folksaga som, om jag inte är helt fel informerad, kommer ursprungligen från Sverige. Jag tänkte använda mig av den här sagan i veckans skrivutmaning. Både för att jag gillar den, för att jag känner igen mig i den och nog till viss del befinner mig i ett tillstånd då jag verkligen behöver den där egenskapen. Det är en himla soppa skulle jag väl enkelt kunna uttrycka det. För det är nog inte bara när det gäller matlagning som man behöver kunna koka soppa av en spik. Fundera på den du!

Ännu en av #100skrivutmaningar

Som vanligt så förklarar jag förstås vad veckan skrivutmaning går ut på i filmen. Som jag lovar där så ska du också få en länk till texten för sagan ”Koka soppa på en spik”. Den kan vara bra att ha om du inte vill se om filmen flera gånger och lyssna på min röst förstås.

Varsågod – här är veckans skrivutmaning.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close