Jag vill ge dig en utmaning så här på fredagen

Dagens utmaning har förstås med skrivande att göra och idag tycker jag att du ska utmana ett av dina sinnen – luktsinnet.

Doft eller lukt, det är upp till dig. Kanske har du redan ett minne som du minns väldigt väl och vill skriva ner. Vill du ha lite hjälp på vägen kan du ta en promenad och låta näsan vara lite extra uppmärksam. Eller gör en kopp kaffe eller te. Jag hittade ett annorlunda te på Tekungen som bestod av mynta och apelsin som jag låter inspirera mig. En stor kopp står vid datorn och sprider både värme och härlig fräsch doft.

Igår stekte jag nyplockade kantareller och det är också en väldigt speciell och härlig doft. En doft som gör mig glad. Någon som har ett extremt utvecklat luktsinne är huvudpersonen i Patrik Süskinds fantastiska bok Parfymen. Har du inte läst den så är det dags nu. Otroligt bra skriven, men förbered dig på obehagligheter.

Den är även filmad så vill du inte läsa boken kan du se filmen.

 

2 reaktioner på ”Jag vill ge dig en utmaning så här på fredagen”

  1. Alla författare borde verkligen läsa Parfymen, i alla fall i studiesyfte. Det är helt otroligt hur man som läsare verkligen kan uppleva dofterna. En del av dofterna kan man bara ana för de är alldeles för obehagliga. Men det är en helt fantastiskt ruskig bok.
    Det är många år sen jag läste den men den har etsat sig fast. Filmen är faktiskt också bra men medan jag skriver det här inser jag att jag vill läsa boken ännu en gång. Tack Anna, för att du påminde mig om den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close