Jag måste våga för att vinna

Konsten att vara modig …

Det är inte alltid så lätt att vara modig och jag ska väl ärligt talat säga att jag inte alltid förstår när människor i min omgivning säger att jag är det. För modig är nog det minsta jag känner mig. Men ibland sätts jag i situationer där jag inte ser någon annan lösning än att hoppa.

Sen finns det andra situationer där modet handlar om att våga ta steget och göra något man drömt om länge. Som för mig när jag bestämde mig för att bli egen och starta företag. Den där känslan av att ge sig ut i det okända och inte ha en aning om det kommer att bära eller brista.

Ta redan på vad du vill och kan

Ja nu menar inte jag att man ska starta företag utan att först ha tänkt efter och testat idén först. Finns det inte behov för mina tjänster eller produkter på marknaden, ja då är det en dålig idé.

Besluta om företagsform

I augusti förra året startade jag upp mitt företag och kunde börja kalla mig för entreprenör. En av de första besluten jag var tvungen att ta var förstås i vilken form jag ville driva företaget, som enskild firma eller aktiebolag. Det finns fler former än så men inte intressanta för mig.

Fördelen med ett aktiebolag är förstås att jag inte är personligt ansvarig så som i den enskilda firman. I den senare görs ingen skillnad på mig och företaget, där är det jag helt enkelt som är företaget och alla kan starta utan att det krävs någon ekonomisk insats. I aktiebolaget måste man ha en styrelse, bolagsstämma och framföra allt minst 50.000kr i aktiekapital när man startar.

Mitt val

Jag valde enskild firma men det kan mycket väl bli så att jag i framtiden går över till aktiebolag. Det får tiden helt enkelt se an. Det finns ju både för och nackdelar för båda formerna och jag tror att det bästa är att logga in på verksamt.se och börja jobba på sin plan där. Skapa en affärsplan, budget osv. Det kan mycket väl vara så att man ändrar sig under tiden.

Oavsett hur man väljer att bli entreprenör så är chansen för att lyckas betydligt större för den som skaffar sig kunskap innan. Och kom ihåg – för att vinna måste du våga, hur läskigt det än kan vara att gå utanför sin komfortzon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close