Jag har åkt tåg

När jag var liten fick jag åka mycket tåg. Faktiskt så mycket att jag hade en period då jag i princip vägrade och hittade alla andra sätt att ta mig dit jag skulle. Med tiden har det dock blivit tåg igen.

I söndags blev det tåg till Hudiksvall, måndag tåg till Stockholm och idag tåg tillbaka till Gävle. Måndagens film och skrivutmaning blev lidandes. Ber om ursäkt för det.

Med så mycket tågresande hann jag med att ta en titt runtomkring mig och notera det jag såg, hörde, upplevde och dofter jag kände. Som när någon skalar en apelsin. Den doften letar sig fram eller bak oavsett hur många säten ifrån som man sitter.

Har du tänkt på att moderna tåg låter annorlunda från de gamla. Det finns inget ”de dunk de dunk” längre. Ibland kan det nästan vara för tyst kan jag tycka.

I denna veckas skrivutmaning utmanar jag dig att ge dig ut på tåg. Antingen på riktigt eller i din fantasi. Men var noga med att se dig omkring och använd alla dina sinnen. Bestäm också om det är i nutid eller dåtid. Gestalta!

Asch! Ta en titt på filmen så får du förhoppningsvis lite mer inspiration. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close