Jag älskar citat

En natt med citat

Tanken på citat får mig att minnas en natt när jag var arton och var ensam i ett hus nere i Göteborg. Jag kunde inte sova. Inte för att jag var rädd i första hand utan för att det var en olycklig kärlek som ställde till det. Så vad gör man sådär mitt i natten på den tiden då det inte fanns ett utbud på teven som nu? Jag satte mig ner och läste stora citatboken. Läste från sida till sida och bara älskade den.

För jag har nog alltid älskat citat i alla dess former. Både för att de kan vara roliga, tragiska eller bara väldigt kloka. Ofta funderar jag på vad som kan ligga bakom orden och hur citatet uppkom. Finns det en hel liten historia i bara ett citat?

En spännande tanke. Veckans skrivutmaning handlar om citat men jag tänker inte riktigt på den som en liten historia utan snarare som en del i en historia. Fast det är ju alltid fritt fram att tolka och göra lite som man vill.

I filmen berättar jag med och förstås presenterar några citat.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close