Inspireras av andras texter

Andras texter och dina

En av de bästa inspirationskällorna är andras texter och därför är det värdefullt att läsa läsa läsa böcker. Om jag ska skriva en text som utspelar sig på 50-talet försöker jag hitta böcker som är skrivna då för att komma in i det rätta språket till exempel.

Ibland kan jag ta fram en bok ur bokhyllan och slå upp första bästa sida. Där läser jag sedan en, två eller kanske tre sidor och jag får garanterat nya uppslag och tankar. Det händer också att jag bara läser sista kapitlet i en bok och utifrån det försöker mig på en fortsättning. Utan att veta vad boken handlar om så att det blir helt och hållet utifrån mina egna spekulationer.

Ett kort men talande kapitel

Idag så får du ett mycket kort kapitel av mig från en av mina favoritböcker. En fantastiskt romantisk och vacker bok som jag verkligen rekommenderar dig att läsa. Du hittar den troligtvis inte på bokhandeln men söker du på antikvariat (bokbörsen) så finns den där till en mycket liten kostnad. Den är liten men naggande god skulle man kunna säga.

Det du får göra i denna veckas skrivutmaning är att lyssna på det jag läser för dig och låta det bli grunden till din egen text. Lyssna och fundera på vilka karaktärerna är, vad har hänt innan, händer nu och händer efter.

Jag tror du kommer bli förvånad över hur mycket du kan få ut från ett kort litet kapitel i en tunn liten bok. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close