Influensa ger inga influenser

Naivt nog så trodde jag nog att jag skulle klara mig ganska bra från det här med influensa. Visst har jag sett och hört folk runtomkring beklaga sig men själv har jag varit pigg. Tills i förra veckan då jag plötsligt kände mig väldigt sliten. Snuvan överföll mig en natt och det var verkligen inte något som passade in i mitt liv just nu. I helgen hade vi nämligen en fest att delta i där presenten från 4 personer till stod hemma hos mig. Dessutom en fest som inte var i krokarna utan krävde en liten resa.

Sagt och gjort så reste vi iväg, trots snuva.

Redan när jag klev in i festlokalen förstod jag att det här inte kommer att sluta väl. Jag har nämligen en förmåga att bli hes om jag får överanstränga rösten när jag är förkyld. Så i söndags morse vaknade jag med en minimal röstresurs och idag, tisdag, är den fortfarande på avvägar. Jag saknar den!

Det händer något med mig när jag tappar något eller några av mina sinnen. Jag blir handlingsförlamad, fungerar inte ordentligt. Nu är det rösten som är borta. Ibland är det öronen som det slår lock för och då slutar jag prata. När jag inte hör och inte pratar tappar jag även lusten att skriva. Det borde inte vara så, men det är så.

Jag tror att jag behöver ha alla mina sinnen väl fungerande om jag ska fungera väl.  Kanske borde jag bara sätta på mig ett par hörlurar och stänga in mig i min egen liten bubbla och bara vara där – i tysthet. Faktiskt så har jag inte provat det den här gången. Istället har jag hamnat i ett maratontittande på serien”Orange is the new black”. Har ni sett den? Ytterligare en bra och välskriven serie.

Orange is the new black

Nu är det i och för sig så att serier också är ett bra ställe att hitta karaktärer och inspiration och i den här serien finns det gott om dem. För den som vill göra en spännande övning och plocka material där så skulle jag föreslå att du tar fram ett papper och skriver en karaktärsbeskrivning av personerna i serien. Börja med favoriterna och jobba sen vidare. Beskriv dem och gör om dem till dina egna om du vill. Snacka om fantastiskt material du har sen att jobba med.

Hmmm … sa jag att jag inte får några influenser när influensan sitter i kroppen?Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close