I morse skrev jag en dikt …

Poesi och känslor

Jag tror att många känner igen sig i det där att man skrev dikter när man var yngre. Speciellt då man var olyckligt kär. På något sätt så känns det lättare när man är full av känslostormar.

För det är ju så med poesi att dikterna innehåller så otroligt mycket känslor. Kanske är det också det som gör att dikter kan kännas svåra att skriva. Även om jag skrivit några, i omgångar, så tycker jag att det är svårt.

Men alla kan skriva dikt

Jo så är det faktiskt. Det gäller bara att hitta sättet och många gånger kan man behöva lite hjälp på traven. I denna veckas skrivutmaning så ska du få lite sådan hjälp för att skriva en dikt. Du har högst 1 minut på dig för varje del som jag ger dig så stanna inte upp och tänk för länge utan kör på. Prova sen för all del att skriva flera för när du väl gjort den första kommer du nog att se hur du kan skriva nästa.

Viktigast är att du låter varje mening, förutom den sista, börja med orden ”I morse …”

Lycka till och dela gärna med dig av dina alster här i en kommentar.

 

2 reaktioner på ”I morse skrev jag en dikt …”

 1. Hej! Jag vill först säga TACK till alla dina skrivutmaningar! Det är ju snart slut. Synd. Har varit kul. Jag har ofta kombinerat din utmaning med något annat jag skriver på eller någon annan skrivutmaning. Den här gången gjorde jag en liten ”pastisch” på dikten du läste. Den var väldigt vacker och berörande och jag tänkte att jag ville göra en liknande men mer elak i sin framtoning. Jag började inte varje strof med I morse utan I går och sen var jag lite olydig på några andra ställen. Jag publicerade den på min blogg igår och jag tror att de som kommenterade förstod att det var lite på skoj. Så här blev det:

  I går ljög jag för dig och
  Igår skrattade jag åt dig
  Igår sa jag att du betydde ingenting
  Igår sa jag att din röd- och vitrandiga favorittröja var ful
  Igår sa jag att du var ett omärkligt vanedjur
  Igår sa jag att till dig att je ne regrette rien
  men att jag hade fått nog
  att i framtiden fanns ingen plats för dig

  Vi höres mer!
  Ethel

  1. Oj, vilken härlig poesi du fick till och jag gillar ditt grepp att vända på steken. Mycket snyggt och användbart. Med andra ord så kan man alltså få till två dikter utifrån en när man gör så. Kul!

   Ja utmaningarna är snart slut men finns förstås kvar att köra igen och igen. Jag ska fundera på vad vi ska hitta på härnäst 😉 Det har kommit efterlysningar om att skriva i 100 dagar igen och det tänkte jag nog att vi skulle göra något av. Ska fundera på i vilken form bara. Annars kommer jag nog lägga upp fler filmer med annan form av tips. Vi får se.
   Allt gott!
   Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close