Hur förverkligar du din dröm?

20140723-165614-60974895.jpgJag har en katt som snarkar. Ibland rycker det i morrhåren och tassarna rör sig som om hon springer och jag undrar vad hon drömmer.

Visst är det väl lite lustigt det där att samma ord som vi använder oss av för att prata om det vi upplever på natten när vi sover, samma ord använder vi för sådant vi skulle vilja uppnå i våra liv. Men drömmarna vi har på natten är sällan sanning utan snarare fragment av händelser och upplevelser vi haft och som återkommer i en salig blandning. Även om det förstås händer att vi skapar en ganska bra och trevlig historia/blandning av det hela.
Men de här sakerna vi vill uppnå i våra liv, den sortens drömmar vi har är av ett helt annat slag och till skillnad från nattens äventyr är de oftast möjliga att förverkliga.

Hur gör man då? Hur förverkligar jag min dröm?

Jag är en väldigt kreativ person som brinner för att skapa, hantverk och skrivande, och jag drabbas gång på gång av tvivel. Alla människor är kreativa men på olika sätt för kreativitet tillhör inte enbart den som skapar konst. Men jag har en känsla av att den som skapar konst (hit räknar jag även skrivande, musik, film osv) drabbas mer av tvivel över sin förmåga. Jag blir liksom aldrig nöjd. För det är inte som att räkna ut en budget där resultatet bara ska bli ett som är rätt eftersom det jag skapar alltid är möjligt att förändra, förbättra, försämra eller göra till ett nytt verk.

En föreläsare sa en gång att det här med att aldrig bli nöjd var något bra. Det innebär att vi fortsätter att utvecklas. Den dag vi är nöjda kommer vi att stanna upp och bli kvar där vi är. Jag glömmer väldigt ofta bort det och måste påminnas. Borde kanske sätta upp det på väggen och läsa varje dag.

Igår skrev jag att du inte ska ge upp dina drömmar. Idag har jag levt med tvivlet på min axel hela dagen och jag kan säga att jag inte har ett färdigt svar på hur någon ska gå tillväga för att nå sin dröm, sitt mål. Hade det varit mina barn som tvivlade hade jag troligtvis sagt till den att ”ta itu med det, för dig är ingenting omöjligt”. För det är så jag är, duktig på att coacha andra, sämre på att peppa mig själv.

Det är lite det som det handlar om – coacha dig själv! Inse att tankens makt är mycket starkare än du tror. Går du omkring och tänker negativa tankar, att det aldrig kommer att gå, ja då kommer du också att möta mycket mera motstånd. Börjar du istället tänkta positiva tankar ökar genast dina chanser.

I Bodil Malmstens bok ”Så gör jag” skriver hon att du i dina tankar och gärna säga högt redan från börjar, använda uttryck som ”när min bok kommer ut..”. Ta ut vinsten i förskott helt enkelt. Jag gillar det. För självklart så måste jag ha inställningen att det jag gör och det jag skriver är så pass bra att det kommer att ges ut.

För några år sedan gjorde jag en övning med några arbetskollegor. Det gick ut på att jag på en lapp skulle rita upp en gubbe/gumma och placera ut lite olika mål som jag ville nå inom ett år, två år osv. Sen skulle jag vika ihop lappen och lägga undan den för att först ett år senare veckla ut den igen. Jag har tidigare gjort tankekartor för mig själv där jag skrivit året i mitten och sen gjort bubblor ut från den. Det har fungerat lika bra. Bland annat när jag skulle letade efter en av mina drömmar, min lilla stuga, där jag satte upp lite olika kriterier för hur den skulle vara. När jag sen hittat min stuga kunde jag se att de mesta av det jag skrivit stämde in på det jag hittat.

Att skriva ner sina drömmar och mål är ett sätt att hjälpa tankarna att samlas åt rätt håll men det är inte nödvändigt. Nödvändigt är det dock att ändra attityd gentemot dig själv och ”ta ut vinsten i förskott”. Vifta bort det där tvivlet som sitter på axeln och viskar elakheter. Tro på dig själv så kommer dina chanser att öka.

Ingenting är omöjligt! inte förrän du bevisat motsatsen.

1 reaktion på ”Hur förverkligar du din dröm?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close