Hitta tid för att skriva

Ett av mina största problem är det där med tiden. Att hinna sätta sig och skriva. Men det är ju så att det inte är alla förundrade att kunna ägna all sin tid enbart åt skrivandet. Och även om man nu faktiskt skulle ha en dag eller två, ja då är det ofta annat som pockar på. Familj, vänner eller ens egna dåliga disciplin.  Hmmm …

Jag pendlar varje dag och använder min restid för mitt skrivande. Det är 60 min i vardera riktning vilket faktiskt gör två timmars skrivande per dag. Borde i alla fall. För jag har en förmåga att hitta på annat. Jag sätter i min datorsticka och ”ska bara” kolla mailen, facebook, nyheterna eller vad jag nu hittar på.

Den sista biten av resan, ungefär tjugo minuter, är uppkopplingen så dålig att jag måste stänga av internet. Då brukar jag skriva. Det blir alltså fyrtio minuters skrivande varje dag. Kanske inte riktigt hur jag skulle vilja ha det. Ibland får jag knappt ner mer än någon mening, ibland kommer jag in i ett riktigt flow och stör mig på att jag måste stänga av datorn för att gå av. I det läget skulle jag hellre åka några hållplatser till ”bara för att” få skriva klart. Istället går jag av och processen fortsätter i huvudet. Bestämmer mig för att skriva ner några anteckningar när jag kommit in på kontoret men tyvärr så händer det att jag blir störd av någon kollega på vägen och så glöms det bort.

Jag inser att jag måste göra något. En sak är att jag skriver på hemsidan. Det är ett sätt för mig att hålla skrivandet igång. Ett sätt är att skriva i iphonen eller ha en liten anteckningsbok. En eller annan IKEA-penna, ni vet de där blyertpennorna som finns för att anteckna det man ska köpa, de är perfekta att ha i jackfickan. Ibland kommer jag på en bra mening som jag skriver ner. Ibland kan det vara beskrivningen av ett ljud som dyker upp. En dörr som stängs till exempel. Eller regnet som forsar ner för stuprännan, fåglarna som jagar varandra som käbblande syskon. Det måste man skriva ner för att komma ihåg.

The Write Angel har en del bra tips för det här. Det där att alltid ta varenda liten extra stund man får över till att skriva, det ska jag försöka ta till mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close