Hitta balansen i tillvaron

Mitt mål det här året var att hitta balansen

Det går sådär om jag ska vara ärlig men jag är på väg. För det är väl många gånger så att vi förväntar oss att allt ska vara klart, bara man bestämt sig. Som om man skulle vara vältränad redan på första Friskis & Svettispasset.

Inte vaknar man tio kilo lättare heller bara för att man bestämde sig för att gå ner i vikt igår. Nej allt tar tid och det ska ta tid. För under den där tiden händer så mycket mer.

Jag lär mig något varje dag

Det låter som en klyscha men faktum är att det nog i princip är helt omöjligt att inte lära sig något nytt. Sen är det förstås av olika mått.

Ibland kan man behöva stöd, en mentor eller liknande. Bara för att någon utifrån ska kunna hjälpa till att visa sådant som man inte ser själv.

Jag har till exempel en mentor som stöttar mig i mitt företagande. Hon låter mig prata och berätta vad jag gör och sedan pekar hon på vad jag faktiskt gjort. Så när jag själv sitter här och blir frustrerad över det som inte är gjort samlar hon ihop det hela och visar att jag gjort otroligt mycket mer än jag själv förstått.

Att samla ihop allt

Och skriva upp det, gör att jag lättare får en översikt och ser helheten. Så jag har en whiteboard där jag skriver upp sådant som jag ska göra och som jag efter hand stryker. Det visuella gör så mycket för upplevelsen och känslan. Att använda sig att notislappar är ett annat sätt jag använder ibland men det där med lappar funkar inte alltid för mig, de har en förmåga att försvinna.

Jag använder mig också av Trello som är en tjänst man kan använda gratis på nätet för planering och som även finns som app så att jag lätt kan kolla av på mobilen. I Trello lägger jag upp kort, skriver anteckningar och sätter deadline. Är man flera kan man skapa ett team som alla har tillgång till samma ”tavla” och vara med och planera eller utföra jobben. Det använde vi till exempel på kommunikationsavdelningen jag jobbade på sist.

Hur var det nu med balansen ..

Jodå, det går som sagt sakta framåt och jag tror att något hände igår efter mitt möte med min mentor. Plötsligt kändes det som om jag fick en kort glimt av något som liknar balans. När jag såg på tavlan där hon skrev upp allt jag gjort och när jag skrev ner det som jag måste göra tills vi ses nästa gång, där för en kort sekund öppnade sig en vision av ett liv i balans.

Mitt mål för året var att hitta balans och faktum är att det fortfarande återstår många dagar innan detta år är slut. Även om jag inte alltid ser att saker går åt rätt håll så jobbar mitt undermedvetna vidare mot det mål jag satt. Det är så det funkar.

Ett av mina mål för hösten är att komma igång med kurser i Kreativt skrivande i Gävle, Sandviken och Hudiksvall med Studieförbundet Vuxenskolan. Om kurserna starta beror på antalet anmälningar men något som jag vet blir av är min inspirationsföreläsning på biblioteket i Sandviken den 13 september. Som jag längtar!

Pssst!

Undrar du varför det finns en bild på ett russinpaket här på sidan? Kolla in mitt inlägg på Instagram (där heter jag me_annahellqvist) så får du förklaringen.

6 reaktioner på ”Hitta balansen i tillvaron”

 1. Hej Anna,
  Fint inlägg! Minns med glädje det fina skrivarspa som du anordnade för … var det två år sedan?
  Jag jobbar hela tiden med att försöka hitta balansen, och som du säger så ser det undermedvetna till att man kommer dit så småningom. Även om man inte tror det själv.
  Jag håller med Kim angående boken – men jag tror den heter ”Munken som sålde sin Ferrari”, av Robin Sharma. härlig och upplysande läsning.
  Ha det gott, min fina vän!
  kram Ulrika

  1. Tack Ulrika, och jag kommer också ihåg skrivhelgen. Vill få till fler sådana nu när jag är tillbaka i företaget igen. Det kräver en del planering men jag har redan några tänkbara platser så det gäller bara att jag hinner.
   Visst är det ändå härligt det där med det undermedvetna, att det faktiskt jobbar fastän vi inte tror det själva. Så det gäller att sätta mål som man vill nå för det är värt det, verkligen.
   Kram på dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close