Gör något på ett annat sätt

Jag brukar ha radion på i bakgrunden på jobbet och även när jag jobbar hemma. Men oftast hör jag inte så mycket av det som sägs. Hör jag att nyheterna kommer brukar jag höja volymen och ibland när jag fångar upp nåt ord som gör mig intresserad annars är den mest ett sällskap.

Häromdagen var det just ett sådant tillfälle då jag hörde nåt intressant ord som fick mig att lyssna lite extra. Jag tror att jag hört det förut men det var värt att bli påmind. Det handlade om kreativitet och att göra saker på ett annat sätt.

Att göra saker på ett annat sätt behöver inte vara så stort men det kan förändra desto mer. Vi har alla rutiner som vi kanske inte alltid är medvetna om.

Fundera lite på vad du gör varje dag – går upp, duschar, dricker kaffe, frukost. Är det samma frukost varje dag? Varför inte byta ut den mot något annat i morgon.

Sen går du till jobbet, tar samma väg varje dag. Kan du ta en annan väg? Gå av bussen en hållplats tidigare? Ställa bilen på en annan plats? Cykla? Jag för min del har inte så mycket alternativ eftersom jag pendlar med tåget men jag kan ändå göra något på ett annat sätt. Jag som alltid sätter mig i samma vagn kan välja en annan istället.

På jobbet är det sen fikarast och ja, hur många är vi väl inte som sätter oss på samma stol eller samma sida av bordet varje dag. Byt sida eller varför inte ta en promenad istället.

Bara man tar sig tid att bli medveten om vad man gör varje dag finns det snart ganska mycket att göra på ett annat sätt.

Även när det gäller skrivande kan det göras på ett annat sätt. Hitta en skrivplats du inte tidigare provat. Brukar du skriva på dator? Skriv på papper. Brukar du skriva i jag-form byt till tredje part. Skriver du dialoger med pratminus byt till citat osv. Våga experimentera och göra på ett helt annat sätt.

Att göra saker på ett annat sätt, att bryta vanor, kan bli roligt och utvecklande. Prova och se vad som händer.

4 reaktioner på ”Gör något på ett annat sätt”

  1. Visst är det så! Jag har förmånen just nu att jobba vissa dagar, ta bilen till Åstorp och träffa arbetskamrater, gå i skolan andra dagar, ta tåget till Lund och träffa skolkamrater. Helt olika miljöer, människor, kläder (jo, faktiskt, det också) och allt annat. Det känns enormt givande för kreativiteten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close