Gå på festival!

Förra året gjorde jag två saker som jag verkligen vill göra om i år. Det ena var att gå på bokmässan i Göteborg och det andra att besöka Sigtuna Litteraturfestival. Så roligt och så otroligt givande.

Litteraturfestivalen är det som står närmast i tiden, den 23 – 24 augusti. Förra året tog jag tåg till Sigtuna och valde att sova över hos sonen. Det gick men det var väldigt bökigt att ta sig från Uppsala till Sigtuna. Kan man kanske inte tro med tanke på hur nära de ligger men tyvärr, så var det. Därför tänker jag nog i år satsa på bilen hela vägen.

Jag älskar ju att gå och lyssna på författarmöten och på en festival kan man få sitt lystmäte extra mättat. Det fanns även en del egenutgivare och debutanter som stod längs gågatan och jag ska erkänna att jag inte tog mig tid att lyssna på dem. Det ska jag göra i år.

Som alltid så finns det många punkter och många man vill höra men som kolliderar på samma tid. Tur är väl det för annars skulle det inte finnas platser till alla. Eftersom Maj-Gull Axelsson är en favorit kommer jag naturligtvis att lyssna på henne men i övrigt har jag inte hunnit ta till mig och bestämma mig vilka som jag vill prioritera. Det finns ju så mycket! Jag tänker inte heller tipsa om något utan låter er själva fundera på om ni också är sugna på att ta en tur dit. Vi kanske ska göra sällskap? Äta lunch eller fika ihop?

Biljetterna är löjligt billiga – 150kr för en dag och 250kr för två dagar.

Kolla in på hemsidan – Sigtuna Litteraturfestival – och hör av er om vi ska göra sällskap. Ja, man kan göra sällskap även om man inte går på samma seminarium menar jag förstås. Men det är ju alltid trevligt att ha lite sällskap däremellan och att få drifta alla intrycken.

Förutom att mingla runt lite bland debutanter och egenutgivare hoppas jag i år få chansen att göra det jag inte tog modet till att göra förra året – prata med Dorothea Bromberg.

Vi får väl se hur det ligger till med modet när jag väl är på plats.

vimplar

2 reaktioner på ”Gå på festival!”

  1. Det är något speciellt med saker som inträffar varje år, men bara en gång om året. Som julafton, ens födelsedag och festivaler. Ha det riktigt trevligt!

  2. Låter spännande! Klart du ska prata m Dorothea! Bara det kan bli ett eget inlägg.

    Själv försöket jag bjuda in mig t deckarfestivalen i Sundsvall men vet inte hur…

    Kram
    Susan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close