Förlag får betala pocketkris

Hur ofta har jag inte stått där i kön vid mataffären och funderat på om jag ska ha något att läsa också. Det händer att jag köper en tidning men de blir oftast liggandes, olästa. På sin höjd bläddrar jag snabbt igenom och konstaterar att jag slängt ut pengar i onödan. Inte för att de är så dåliga utan för att de inte har något som intresserar tillräckligt för att jag ska sätta mig ner och läsa.

Böcker däremot intresserar mig. De kan jag plocka upp när jag sitter på tåget, bussen eller i en skön fåtölj hemma. Det är avkoppling. Kanske är det just det, att det är avkoppling som tar mig till en annan värld, låter mig uppleva utan att jag behöver anstränga mig. Tidningarna däremot kräver många gånger något i gengäld. Nu ska du börja äta så här, röra dig så här, starta ett nytt liv så här.

Jag ska erkänna att jag är en av dem som nästan alltid har en bok till hands, som nästan alltid har förberett mitt inköp genom att handla billigt på nätet. Men det händer att jag på mina resor står där utan en bok och känner en viss panik sprida sig – JAG MÅSTE HA EN BOK! Ja sådan är jag. Jag är dessutom stor älskare av pocket. Detta behändiga format som är lätt att ta med sig, lätt att dela med sig och till ett bra pris. Att då kunna gå in i en matvaruaffär och köpa en bok i pocketstället har varit guld värt.

Till saken ska dock sägas att jag de senaste året inte handlat något bok på detta sätt. Av den anledningen att utbudet inte varit något intressant. Tyvärr. Det jag märkt är just det, att utbudet har förändrats men inte priserna.

Men det är tråkigt att läsa nyheten om att pocketstället nu hotas av konkurs. Tråkigt är det också att läsa hur det skötts och att de låter leverantörerna ta smällen. Den här affären luktar inget gott.

Läs mer på DN:

Förlag får betala pocketkris – DN.SE.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close