Författare inspirerar och ger energi

inspireras av författareOm det är något som inspirerar och ger energi till skrivandet så är det att lyssna på andra som skriver. Så som jag gjort i helgen som var när vi hade Skrivspa i Dalarna.

Det som också inspirerar till mitt eget skrivande

Är att lyssna på andra författare och då menar jag där de står på scen och berättar om sitt författarskap. Inte när vi sitter tillsammans på ett event.

Det gäller att hitta de där tillfällena som inte alltid annonseras så att jag ser dem. Ibland kan det vara en uppsatt lapp på bibliotekets anslagstavla. En annan gång på en hemsida, på facebook, i ett föreningsutskick eller att någon tipsar. Jag blir lika ledsen varje gång jag inser att jag missat och jag tycker det är synd om den författare som kunde fått många fler lyssnare.

Då blir jag så himla glad när jag hittar en sida som bokdatum.se där författare själva kan lägga in uppgifter om när de finns på någon plats och där jag som vill lyssna kan hitta när och var det äger rum. Viktigast är inte alltid att det finns något i min stad. Det kan lika gärna vara så att jag är på resa och befinner mig just där och då samtidigt som någon av de som jag vill lyssna på.

Bara i morgon, den 1 september kan jag läsa mig till att hela åtta författarkvällar är på gång ute i landet. Varav två är releasefester. Risken är nu förstås att jag börjar planera en hel massa resor bara för att jag hittat den här sidan. Å andra sidan, det kanske det kan vara värt.

Jag är nyfiken! Vem ska du lyssna på härnäst? Berätta!

Missa inte länken! bokdatum.se

 

5 reaktioner på ”Författare inspirerar och ger energi”

  1. Åh vad glad jag blir för din text, det är exakt så jag vill att sidan ska fungera. Jag kände också alltid en sån frustration när jag upptäckte att ens favoritförfattare precis varit på bibliotek typ 1 mil bort och jag MISSAT. Skulle du stöta på något på sidan som du tycker fungerar mindre bra är du välkommen att höra av dig!

  2. Men så kul sida! Hade jag ingen aning om! Blev sugen på Anna Janssons författarträff i Örebro ikväll. Om jag hinner dit … nja, men möjligheten finns nu när jag vet om det.
    Tack för tipset!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close