Ett Nytt År med Ny Tid

IMG_9081Idag är sista dagen på år 2014 och många av oss summerar året som har gått. Allt det som var bra, det som var dåligt och det som kunde gjorts bättre. Till råga på allt så börjar vi planera för det nya året och ger löften som vi hoppas kunna hålla. Vilket oftast misslyckas ganska snart, speciellt de där som går ut på att bli smalare, smidigare och rörligare. Gå till Friskis & svettis i januari så ser du snart hetsen, om du får plats, för då är det riktigt fullbokat. Gå sen i mitten på februari så kommer det se annorlunda ut.

Jag tror inte på nyårslöften. Inte heller att börja på en måndag. Däremot så brukar jag se till att ha årslöften – jag sätter ett tema på året. Och då fokuserar jag på det som är viktigast för mig just nu, just det här året. Något år har det varit promenerande som varit i fokus, ett annat år var det jobb och ytterligare något var det att leta upp gamla saknade vänner.

Det viktigaste är att formulera årets mål ordentligt så att det stannar kvar i ditt sinne. Bäst är att skriva ner det på en lapp som du sen kan ta fram igen vid årets slut. Ibland kan man behöva påminnas igen, men är det väl formulerat så brukar det bli så att man jobbar mot det oavsett om man är medveten eller ej. Mitt år 2014 var jag dålig på att formulera. Min tanke var att det skulle bli ett år av skrivande men jag tappade fokus. Det har inte blivit fullt så mycket eget skrivande som jag hade tänkt, däremot så har det varit en hel del skrivande och läsande av andras texter. Det är också en del i utvecklingen av mig själv så jag är ändå nöjd.

År 2015 skulle jag också vilja ägna åt skrivande men det kommer inte vara mitt fokus i första hand. Temat för året kommer att vara TID. För jag vet redan nu att tid kommer jag att ha ont om då det är stora förändringar på jobbat och därför måste jag hitta sätt att frigöra tid, ge mig själv tid och ge mig tid att göra sådant jag vill även om det innebär i mindre skala än jag tänkt från början. När det gäller mitt skrivande kommer jag därför att ägna mig åt mer novellskrivande än tidigare.

Vad har du för mål/tema för år 2015? Berätta! Jag är nyfiken.

Och till vi ses igen önskar jag er alla

ETT GOTT NYTT ÅR!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close