En träning i gestaltning

gestaltningFlödesskrivande kan även bli en träning i gestaltning

Sen jag började utmaningen att skriva i 100 dagar har jag använt mig av flödesskrivande. Helt enkelt för att jag behöver ha något som är så kravlöst som möjligt för att komma igång och jag behöver även rensa alla dessa störande tankar jag har. Jag märker att genom att skriva varje dag så händer det saker, jag börjar tröttna och längtar efter något mer utmanande. Det är bra.

Att flödesskriva innebär att skriva ner allt som dyker upp utan någon som helst ordning. Har jag inget att skriva kan jag skriva just det, att jag inte har något att skriva. Men flödesskrivande kan även användas på ett annat sätt och det har jag gjort idag.

Idag har mitt flödesskrivande även blivit gestaltande. Jag bestämde mig för att beskriva en frukt med doft, smak, form och ja, allt jag kunde komma på – utan att skriva ut vilken frukt det var. På så sätt får jag tänka efter hur den ser ut, känns, ja hur jag upplever den på olika sätt.

Prova! Du kan även bestämma dig för att beskriva en sak istället. Tänkt dig till exempel att beskriva ett gosedjur eller ett klädesplagg som du älskar. Det blir en bra övning och bli inte förvånad om du hittar bra formuleringar som du kan använda i någon av dina texter.


2 reaktioner på ”En träning i gestaltning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close