En skrivhelg i Eksjö

Eksjö trästadenVarför Eksjö?

Någon frågade mig hur det kom sig att jag valde Eksjö som plats för en skrivarhelg. Jag kan nog inte riktigt svara på det mer än att jag ramlade över hotellet på nätet och gillade det jag såg. Det jag såg var bilder på en miljö som kändes rätt, som kändes inspirerande.

Inspiration och inspirerande miljö är det som ligger till grund för vad jag letar efter när jag söker bra ställen för en skrivande. Jag letar också efter de där ställena som inte alla åker till så att den som deltar även känner att den får uppleva något nytt. Nytt och något man annars kanske inte hade sett.

Helt underbar miljö

Eksjö stadshotell var i det avseendet helt perfekt. Ett gammalt anrikt hus med mycket av gamla tiden kvar i inredningen och en liten vacker stad med trähus och kullerstenar.

En riskabel resa

I fredags, när jag kom dit, kändes det som om jag åkt till världs ände. Det kan bli så efter att ha startat med tåg nummer ett klockan 07:17 och sen fem byten på det varav det sista var till en lokalbuss så landade jag i Eksjö kl. 14:23. Exakt enligt tidtabell! Bara en sån sak gör att det känns magiskt och overkligt.

Eftersom jag inte känner till Eksjö nämnvärt bestämde jag mig för att checka in på hotellet och sedan ge mig ut och reka på stan. Det tog mig ca 8 min att gå från stationen till hotellet. Någonstans där på vägen började jag ana att jag skulle hinna reka ganska mycket under de timmar jag hade till förfogande.

Och så kom den ena efter den andra

Incheckad på hotellet visade det sig att en deltagare redan var på plats så jag fick rumsnummer och knackade på för att heja. På väg tillbaka från rekandet anade jag att kvinnan några meter framför mig med rullväska var ännu en deltagare och visst var det så. Sen droppade den ena efter den andra in. Några lyckades jag haffa i hissen på väg upp till sina rum.

Eksjö stadshotellFredag betyder after work på stadshotellet och en pub som öppnar redan klockan 16 så där samlades vi innan middagen. Sen var det bara att byta rum och fortsätta snacka, den här gången tillsammans med fantastiskt god mat.

Och vilket gäng! Så härligt att sitta tillsammans med fler kreativa och skrivande människor. Ja bättre middagssällskap får man leta efter och vilken bra start vi hade på helgen.

Sen rullade allt på

Med frukost (extra allt), skrivövning för att kickstarta dagen, skrivande, lunch på stan, besök på Eksjös fantastiska bokhandel, författarpresentation av Susan Casserfelt som berättade om sitt skrivande, underbar middag och sedan en sväng in på puben för några och upp till rummet för andra.

Dag två skilde sig inte så mycket förutom att vi alla satt utspridda i matsalen som vi hade till förfogande och bara skrev, skrev, åt lunch och skrev. Vilken känsla! Vi alla intog var sitt bord och det enda som hördes var knattrandet från tangenterna på datorerna och en och annan harkling.

Väl hemma igen

Den där euforiska känslan jag tror vi alla hade när vi åkte hem satt i alla fall kvar hela måndagen hos mig för då var jag extra produktiv i mitt skrivande. Trots att jag kommit hem mitt i natten. Så fylld av energi, skrivlust och glädje gjorde mig verkligen pigg. Tröttheten kom ifatt mig igår men bara lite grann.

Skriver gör jag fortfarande i en rasande fart och jag tror att vi är fler som gör det efter den här helgen. Jag vet flera av deltagarna som på fredagen uttryckte sin önskan att komma igång och som sedan på söndagen till sin förvåning insett att saker hade hänt. Det är just precis det jag hoppas på att den som deltar känner efter en sån här helg – att den som behöver komma igång gör det och att den som är igång får mer tid och ännu mer lust.

Planering pågår ..

Det där med att hitta ett ställe som känns rätt är lite speciellt. Många gånger ramlar det över mig när jag minst anar och faktum är att så var det även den här gången då jag hittade något medan jag satt på tåget mot Eksjö. Om det blir som jag hoppas kommer det ett erbjudan om Skrivspa på ett väldigt exceptionellt ställe någon gång i februari eller mars. Håll tummarna! Å andra sidan, blir det inte där har jag ett annat mysigt och annorlunda ställe i tankarna.

Sen, när vi närmar oss sommaren, blir det nog Hälsingland. Det kan jag i alla fall avslöja.

 

9 reaktioner på ”En skrivhelg i Eksjö”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close