En sån där dag

Idag har varit en sån där dag då jag verkligen känner att jag fått ta del av mycket bra saker. Förutom att jag faktiskt sov ut lite längre i morse (välbehövligt) så fortsatte jag jobba på de där dokumenten med planering för framtiden. Inte helt lätt alla gånger och det får helt enkelt ta den tid det tar.

webbinarium i dagEfter en sväng till affären kom jag hem lagom till ett webbinarium om podcast av och med Greger Hillman. Jag har inte lyssnat på honom tidigare men det visade sig vara ett riktigt lyckokast. Ett av de bättre webbinarium jag varit med på faktiskt. Otroligt bra upplagt, innehållsrikt och proffsigt. Jag är övertygad om att den kurs han erbjuder är väl värd pengarna.

Okej, nu har jag jobbat som radiotidningsreporter och kan en del om det här med ljudinspelning men det finns en del kunskap jag saknar ändå när det gäller podcast som jag behöver införskaffa.

Nu vill jag köpa mikrofon!

LinghamPå eftermiddagen steg jag på tåget mot Stockholm för att delta i en workshop av och med Anna-Karin Lingham om att Stärka ditt personliga varumärke. Jag har lyssnat på henne tidigare när hon höll ett kortare föredrag men den här gången var det alltså en workshop och som många gånger med sådana kommer jag hem med en hel del tankar, funderingar och arbete att ta itu med. Är du intresserad av det hon sysslar med tycker jag att du ska prenumerera på hennes inspirationsbrev.

Boken har jag med mig hem och där finns en hel del som jag behöver jobba med. Workshopen var ett bra verktyg för att bli peppad att komma igång. Det är väl lite som med träning, det går alltid lättare om man har någon som säger åt en vad man ska göra 😉

Förutom dessa två aktiviteter har jag också haft trevligt sällskap med på resan till Stockholm. Författaren och företagaren Carina Aynsley hängde på. Klockan slog just midnatt och vårt tåg är snart hemma igen. Dagen tog helt enkelt slut.

Men oj vilken bra dag det varit!9 reaktioner på ”En sån där dag”

 1. Hur många finns det inte som försöker nå fram i djungeln av författarskap? Workshop eller inte, spelar ingen roll! Det är få förunnat att nå fram i denna djungel av tusen och åter tusen manus som skickas till förlagen. Vilka som lyckas? Jo, det är framför allt de som med list och smidighet bevekar förläggare på ett eller annat sätt. (här kan man själv försöka lista ut vad personen som sitter framför dig gillar? Kanske kan du erbjuda giftemål eller erbjuda dig bli hans, för det är ofta en man, man möter, älskarinna)
  Vi lever farligt om vi tror att det är enkelt att bli uppmärksammad med sitt skrivande. Det kan leda till besvikelse av den grad, att drömmen blir den värsta mardröm. Jag är lyckligt lottad, då mina tre böcker, speciellt den senaste ”Den fjärde dimensionen” har uppmärksammats och gett utdelning. Det gäller att hitta ett ämne att skriva om som ”sticker ut” långt från de redan slitna. Det var så jag lyckades med mina tre böcker om Lena Zeder och hennes liv på Mallorca.

  1. Hej Anita! Vad roligt att du känner att du lyckats med dina böcker – grattis! Visst är det så att det är en tuff utmaning att lyckas, så är det. Men jag håller inte med dig om att det skulle krävas list och smidighet eller ens att behöva erbjuda sina tjänster för att komma dit.
   Som med alla lyckade projekt så är det individens attetyd som har stor påverkan och då förstås en positiv sådan. Man måste också lägga ifrån sig bitterhet, avundsjuka och jantelag. Ödmjukhet kommer man betydligt längre med. För ensam är inte stark. Ska man lyckas behöver man våga fråga om hjälp, råd och ha rätt attetyd.
   Jag vet inte vad det är för workshop du refererar till i din kommentar. Är det en workshop för skrivande kanske? Själv har jag varit på en workshop för det personliga varumärket och det har inget med skrivande att göra. Men jag antar att det inte var den du menade.
   Önskar dig och alla andra lycka till och glädje i det fortsatta skrivande.

 2. Oj vad mycket input! Inspiration är bra. Och vad mycket spännande du har på gång Anna. Jag har aldrig lyssnat på ett webinarium. Vad jag vet. Kanske vore nåt?

  1. Men oj, har du inte. Då ska jag se till att tipsa dig nästa gång det kommer något intressant. Vem vet, kanske är det till och med du och jag som håller ett sådant vid något tillfälle i framtiden 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close