Elden, det enda tigrar är rädda för

Igår kväll tändes det eldar över hela Sverige samtidigt som man gick ut med varningar om brandrisken. Redan under dagen hade brandkåren varit på utryckning för att släcka eldar som tagit sin egen väg. Själv satt jag under dagen i en bil och tog helt andra vägar.

I morse väcktes jag av att det luktade brandrök i mitt sovrum. Inte för att det brann inne hos mig utan för att jag hade fönstret öppet. Jag gillar nämligen att sova och känna den härliga nattluften. Men den här gången var det inte lika skönt. Det till och med stack lite i ögonen så jag var tvungen att gå upp och stänga fönstret.

Antagligen var det majeldar som låg och pyrde och rök som la sig som ett täcke över staden. Det påminner mig om ett annat tillfälle då jag vaknade mitt i natten och kände brandrök. Det var när Hotellet CH brann i Gävle år 2005 och jag bodde visserligen en kilometer därifrån men tydligen tillräckligt nära för att känna doften.

I veckans skrivutmaning ska du få ett tema att jobba med. Ett tema är helt fritt att tolka för var och en. Kanske har du också en historia så som jag att skriva ner och spara. Vem vet, den kan komma till användning i något av dina framtida texter.

Kolla in filmen så får du lite mer info. Lycka till!
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close