Drömmen om ett författarliv

Jag har en dröm. Den har jag haft länge. Men först nu det senaste åren har jag börjar känna mig redo, och kanske även se en möjlighet, att faktiskt göra något av mitt skrivande. Skulle väl kunna säga att det är tack vare kursen in Kreativt skrivande som jag började läsa i Gävle 2011. Inte för att jag inte kunde skriva tidigare. Utan för att få bekräftelse på att jag kunde och sen förstås allt det här andra praktiska som man behöver hjälp med för att bli bättre. För jag vill bli bra. Därför gick jag vidare till nästa kurs i Kreativt skrivande och den här gången hamnade jag i Växjö. I helgen skickade jag arbetsprov för höstens fortsättning.

Ju bättre jag blir, ju längre jag kommer, desto mer tid saknar jag. För jag arbetar ju heltid  samtidigt som jag läser kurserna (distans halvfart) och försöker hitta stunder över för att skriva. De gånger jag verkligen kan sätta mig ner och bara skriva är guld värda. Men oftast är det under mitt pendlande till jobbet som jag kan sitta och det räcker inte.

Så jag drömmer om möjligheten och modet att ta steget fullt ut. Beundrar den som vågat. Och att läsa om det ger även mig hopp om framtiden.

Ett fritt jobb som författare kräver en stor arbetsdisciplin – Familj – Sydsvenskan-Nyheter Dygnet Runt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close